Saturday, January 30, 2010

:: Buat Peringatan tuk Diri Sendiri ::

Ini Kisah di hari aku cuti.. hr nie la. Bersama-sama dengan si kecik yg petah bercakap.. 2 aku cakap sepuluh dia jawap.. eeeeeeuhhshHH gerammmm aku dengan peel dia lelama.. Heran ntah cam mana laki aku melayan dia hari2 ?? wonder how ?? Aku ?? kalau hangin puting belitung mmg jenis x tahan nyerrr laa.. mula la nak cubit sana sini... eeeeeee....  nak kasik tido pon bukan main susah lg.. ini kan plak nak ajak shower.. siap cakap..

1 ) Kejadian 1

" ayem nak tunggu papa balik malam nak shower .." nama pon malam!! x kan x maw shower seharian??? eee ... sabar lg.

2) Kejadian 2 

" ayem nanak tido... gun dok blakang ... " cam mana nak tido atas senapang... sakit la badan.. x sakit2 nanti nak tembak org jahat!! ......
cooooool

3) Kejadian 3

" ayem nak tgk tv sambil tido "..... mana bley cam 2.. dah kul 2 nie.. karang ptg nak p park lg.. " nanti ayem tido mama wake up la .." p park main buai laju2x..

4) Kejadian 4

Makan cereal .. ayem habiskan susu n koko crunchs skali eiks ... " use ur right hand to eat " .... ni right hand la.. mama ni lupa ke?? - mama lupa tangan ??? gegrgrgrgr ...... aku dah hangin!!! .........

5) Kejadian 5

Semua permainan dia angkut depan tv.. sepah sampaikan aku sdiri susah nak jalan.. karang jijak kalua pecah nangis satu hal ..... "ayem nak main depan tv.. nak tembak org jahat ... " banyak laa ....
mana bley sepah mama punya living area nie.. nanti ayem kemasla... mama dok men laptop .. ayem men mainan..... Erksss ?? ?? .........



Last2 aku paksa dia tido!! .......... itu br 5 yg aku ingat la kan.. yg seharian aku x hingat pon ada jugaks.... Nak gela pon ada jugak tp ... ahhhh malas nak layan!! ........ kebiasaaanya laki aku dok melayan dia main n tgk tv.. aku lebih selesa membaca or layan internet.... malas ke? bukan malas or mmg x minat budak... coz banyak masa aku ngan anak.. so bila suatu masa biar plak ngan papa dia.. melayan jeee........

2 comments:

Gieyana said...

sama jer cam daku...kerenah si kecil tak terlayan..camna ler owg asyik dok suggest kat aku kasi adik kt Nureen..Adeeeiii! sorang pon x terlayan kan!huhu

wana said...

petahnya dia b'ckp no naim..nk t'gelak plak bila dengar ayem pandai m'jwb soklan mamanya..hehehe

wa pun tgh menunggu alya m'bebel plak ni!abgnya tu jgn ckp la ada je jwbnya hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...