Wednesday, March 31, 2010

~ Malas nak Layan ~

Nie ac2ally kisah from facebook.. ada la sorang hamba Allah nie btul2 buat aku marah n bengang kejaps... but nevermind.... aku x layan tara mana pun.. kenal2 cam besa ja la.. x rapat mana pung.. ahahhaha who care's ???  lantaklah... no layan ahh ...... aku sejak menjak ni agak active di facebook aka 'mukabuku'... bukan apa leh post sesuka hati bila2 masa.. even sometimes nak kena pk dulu betul ke apa yg aku tulis nie?? x nyakitkan hati orang lain yg baca ke?? dah kena hide2 nama plaks kalau tkt seseorang terasa... hehehe siap leh taw kan sapa yg akan terasa... lantak ko lah... apa pun banyak keburukan dr kebaikan aku nampak bila join kat sana.. but so glad coz ramai kawan2 aku jumpa... even after 97 x penah2 jumpa ngan schoolmate kan.. tetiba kat facebook mempertemukan kami jua.. masing2 dah bekerja.. dan x kirang yg hebatnya "doctor" sakit puan now on kat Hospital Kangar... budak sekampung tuh.. cuma blom bertemu jodoh.. pray 4 u Nani.... chayok2.... hahhaha ... adalah tue some1 good 4u!!... semua nie hanya perlukan usaha... cian dia aku kenal dia since sekolah rendah u... sampai now.. dah banyak cakap bukan main lg lanie.. x mcm2 dulu... zaman kanak2 riang.. g skol naik basekal!!.... hahahhaha she's anak Cikgu!! ....... glad to see u again!!........... Pray 4 u beb's.............

facebook AKU.....


facebook HUBBY aku!! .......

Sebelum nie aku yg gila ngan facebook... but since dah ada dekstop sendiri.. papa plak berkecimpung ngan facebook ni.. just x seaktif bini dia nie la... aku jeee gedikss lebey2..... hahahha dia jenis malas nak learn semua nie... skadar gumbira coz daopat jumpa semula kawan2 lama dia since skol n polyMAS... hehehe good news kan... at least ada gaks masa nak bersantai ngan kawan2.. instead of berkepit ngan bini dia nie!!...... br2 ni kes pergaduhan family kat sini.. banyak gaks news yg buruk2 belaka mengenai muka buku nie.. setakat ni alhamdulillah aku ngan laki aku blum lg terjebak ngan semua tue,, even dia pun slalu dok pesan jgn dok usya sgt page owang len.. jg hal sdiri dl... hehee so which is pergerakan aku di pantaw... x bley tersalah type.. karang kena MARAH!!... heheheh sowey beb's... mcm sebelum nie dia slali tegoq aku jgn type yg agak kasar ngan "kawan"2.... sekadar teguran biasa aku x kisah.. betul kan x semua jenis penerimaan yg bagus, tul dak??? masing2 ni jenis hati x sama ngan kita kan... hehehhee alkisahnya "BUAT BAIK BERPADA2.... n BUAT JAHAT SELALU !!! ........... kahkahkahkah.......................

Tuesday, March 30, 2010

~ APA-APA NTAH .........

nie kisah dr facebook

Monday, March 29, 2010

~ Seperjuangan .......... May Allah Bless U my dear


Noting much to tulis tis time.. alhamdulillah aku mendapat news yg betul2 hapy!! ... ingat kan aku kisahkan pasal kawan dulu2 br meninggal about 3 weeks ago.. alhamdulillah pengkhabaran aku dapat dr facebook wife arwah... she's 2 mths pregnant!!........itulah warisan dr kasih sayang depa hingga ke syurga... MasyaAllah ..... kuasa Allah akn... Tp aku btul2 doakan n kagum dgn sifat wife arwah yg sanggup menanggung derita ni sorang2 ...



 kalau korang leh baca ..... selamilah sendiri... dikategorikan she's so strong dengan keseorang membawa perut demi menjaga warisan kasih sayang dr arwah suami... Allah maha Adil sesungguhnya.. aku sendiri x taw cam mana nak teruskan hidup jika keseorangan.... tp Allah berikan satu anugerah apabila suami di panggil.. mmg dah cukup hukum... bak kata mak aku!!! ............

alhamdulillah kami kawan2 ttp doakan yg terbaik..... Allah swt mata kuasa n maha Adil... apa yg di ambilnya ada pemberian dalam bentuk lain ............ Moga Awin tabah n kuat ......... tp as old friends aku sendiri x sanggup nak go thru sorang2..... nangis kalau masuk n imbas page arwah n juga bini arwah ....x sanggup nak baca sampai abis... but sh'e very strong!! .... itu yg aku bangga sgt...

Thursday, March 18, 2010

:: Dari Mu kami datang kepada-Mu jua Kami di jemput ::

Aku x taw cam mana nak start ngan en3 kali nie.. since sejak menjak ni aku cam x tentu.. cam idup diselubungi kisah2 pertemuan semula .. semuanya cam semalam berlalu.. begitu pantas masa berlalu.. Ya Allah kaw maha kuasa.. Kau Maha Mengetahui ...

" AKU BERIMAN...
TIDAK ADA TUHAN YG WAJIB DISEMBAH MELAINKAN ALLAH
DAN AKU BERIMAN...
NABI MUHAMMAD ADALAH RASULULLAH "

Last friday (12 Mac 2010) .. aku bekerja cam biasa.. cam korang2 gaks ... g pejabat ngadap pc... ngadap telefon.. mana ngan handset sdiri x henti2 dering.. tp hati cam x sesenang selalu.. hehe dalam jam 10 lebey cam tur tetiba dapat paggilan from "wati - xAIM kl dulu2.. hehe apa mimpi tis lady tepon aku.. gamaknya nak jumpa kot.. ehhe may b dia kebetulan odw ke alos ke kan.. nak p kenduri hamim n Farah... ang kat jee.. "elo wati .... how r u?? sihat?? .. then dia pun ok ... dia tetiba tanya .. "naim ada dengaq bout owen??".. owen?? nape ngan dia?? "naim ....owen dah meninggal pg td....sob sob" .. WHAT'S?????????? r u sure ???? "naim try check kat fb dulu.. then ngan awin ke... then apa2 latest info naim tepon wati again... STOP!! ......
Innalillah hiwainnahiraji'un ...........owen meninggal .... masyaAllah beratnya berita ini aku baca n tgk... nak tepon sapa nie mintak kepastian??? Ya Allah kaw kuatkan aku!! ........ tetiba ada perasan entry from Adik Awin sendiri.. alhamdulillah siap ada no tepon... terus dial ..... 
CONFIRM!!! .........Owen dah dijemput ke-SANA .... Ya Allah ... awin ??? sorang2??? dia bg no tepon mak dia.. coz mak dia ada kat spitak temankan kakak dia... masyaAllah.... cian awin ...
Both husband n wfe is my x-classmate masa kat AIM dl2... aku pasrah ngan keadaan.. aku kebetulan pernah terserempak ngan laki bini ni skali time makan kat area PERDA.. kebetulan ngan carik2 nak makan lunch.. dia yg tegoq aku .."naim ....huh?? ang ka.. kuruihnyaaaaa... heheh aku senyum2 malu. but itulah perjumpaan kami selepas 8 tahun!! ........ lamanya terpisah.. now masing2 dah kawen.. aku plak ada anak!! ......da plak asyik2 layan anak aku... memahami mungkin depa blom dikurnia kan rezeki...slow awin.. tue nasihat aku!!.. owen ttp cam dulu.. senyum jeee.. awin pon sama.. diam x banyak cakap.ttp maintain cam dulu2.. dia asyksenyum2 ja tgk kami .. ngan gelagat Qayyim yg lari sana lari sini..mana la reti dok diam si kenit tuh!!.. hangin aku!!..... x pe kisah lama...

                                       Ni gambaq arwah ngan wife dia.. aku copy from fb wife dia..

tp air mataku tumpah x henti2.. terus tepon mak dia.. Spital seberang jaya.. pap... aku mintak kat kak ela nak kuaq japs g melawat wife dia.. semua member2 ofc nangis!!....... Ya Allah kawan2.. kuatkan nad!! .... br dok baca posting kat fb dia.. sadis rasanya ... terlalu cepat arwah di jemput pulang ke sana .. tp mungkin ada hikmahnya.. terlalu mudah di jemput kesana.. tanpa sakit menderita .. hanya sekejap seseolah "heart attack".. tp itulah jemputan "malaikat"....  nafas terakhir di bahu isteri tercinta pd jam 550am... hening2 subuh.. mengikut cerita isteri arwah.. teiba dia seseolah kekejangan.. tp itulah lumrah alam kan.. dijemput dikala subuh menjelma.. dipagi jumaat iaitu hati Agung...dengan begtu mudah dijemput pa pulang... masuk hari ke-2 hujan membasahi bumi selepas beberapa bulan dalam kepanasan... bahang "neraka dunia"...  STOP!! ...........
Hari ini 18 Mac 2010.. aku masih dilema.. fb arwah ttp aku kunjungi melayani posting2 kawan2 arwah.. yg mengenali arwah semuanya memuji.. alhamdulillah kami redhakan pemergianmu Mohd Hakhi @ owen.. Surah Yassin hanya mampu sedekahkan buat bekalan di sana.... amin ya rabbana 'alamin ...........

ni salah satu posting yg begitu menghayat hati...

"Ya Allah sampaikanlah pahala kepadanya, jadikanlah cahaya di hadapannya, layanilah Mohd Hakhi Bin Abd Aziz, layanilah ia dengan lemah lembut dengan rahmat Mu , rahmatilah ia dengan berkat Al Quran Al Azim , ampunilah ia dengan sesuatu pengampunan yang menyeluruh..Amin.."


another posting dr kawan2.. air mataku hari2 turun kalau baca posting kat fb arwah .. Ya alllah ramainya kawan2 yg sgt menyayangimu...

"Al-Fatihah buat Mohd Hakhi@khatib koyan@paksu..kenangan seketika bersama arwah memang indah walaupun beberapa jam..banyak jasa yg ditaburkan, gelak tawa bermain game bola lepas ini tiada lagi...huhu sdih sungguh!apepun semoga Allah tempatkan Arwah di kalangan para solehin..Takziah utk maksu sekeluarga..semoga tabah dan redha atas ujian yg hebat ini.."...

ini posting dr saudara terdekat arwah ... selepas jenazah selamat dikebumikan di Sg Karangan Kulim ... selepas maghrib ....

Alhamdulillah semua urusan m'nguruskn jenazah arwah b'jalan dgn mudah dan sempurna diikuti dgn rahmatNYA..sama2 kte panjatkn doa dan byk2kn sedekah fatihah buat arwah..sejak m'ngenali arwah dia seorang yg murah dgn senyuman,baik hati, pemurah,senang didekati,sentiasa m'beri dorongan pd kwn2,tidak kedekut ilmu, hepi go ...

Perasaan ku sekarang?? kehilangan seorang kawan ....terasa sgt2 kehilangan.. ingat lagi cakap2 wife arwah time aku ngan dia kat spitakl sementara menunggu proses Post-motem di HSJ ...

"naim.. arwah sihat!!.. x pernah merungut sakit2 sana. sakit2 sini.. cuma sebulan lepas arwah sebut2 nak join bola coz dah lama x main.." last ayat yg buat aku nangis ter-esak2... "lepas nie awin cam mana?? nak teruskan sorang2?? ...." owen x tinggalkan apa2 kenangan pun tuk awin.. dia pergi jauh naim.. pergi sampai bila2...."  ...  astargfirullah .... Awin kuatkan semangat!!ini dugaan buat kita.. kuatkan hati.. tabahka hati!!... harap2 ada isi lam perut nie coz dah lewat few days .... i'Allah... Allah maha penyayang.. n Maha Kuasa.. Apa yg di tarik.. I"allah ada pemberiannya selepas ini.. hanya Dia yg Mengetahui segala-galanya....

  As friends aku mmg x leh nak sorok2 air mata nie.. sampai hari ini.. ckuop seminggu pemergian arwah aku ttp ingat saaat2 dia tegoq aku time tuh.. still nangis.. tp x taw sampai bila aku akan stop .. kawan sekelas yg skalu gadoh.. usik2 ...lawak2 ... he's such great man..... humble person..... sweet sgt2 dgn pemurah senyuman....

Yaallah .... aku mohon padamu .. kuatkan lah isteri arwah semoga dapat lalui hari2 akan datang dengan setebal yg mungkin ...................................amin...............

Wednesday, March 17, 2010

: : Yg di tunggu-tunggu dah sampai : :

Alhamdulillah.... akhirnya penantianku ini tercapai juat.... x sabaw rasanya nak lihat akan hasilnya..... sampaikan aku yg dalam cuti pun sanggup p amik malam2 after papa balik from keje.. bukan aku yg x-cited .. tp papa yg terHover xcited dari aku.. hahaha.... alkisahnya la kan ... heheheh ... nielah menda2 yg aku tunggu2 sgt nie...
hehehe.. special aku order from Frame Kaseh... bg aku harga dalam kategori yg memuaskan.. setanding dengan Quality yg aku dapat nie.. hummmm ... sampai nak lena malam pun susah dek pekena frame nie.. i'allah lepas nie aku plan nak order lg.. ngah capture picca selamberr skit.... then anto lg kat dia... mmg menepati janji even online order kan.. x mcm sesetengah blogs tue.. janji nx week .. tp hampeshhh... hahah tue kisah lama aaa.... aku kebetulan view blog FILLA ni from my frenz jujue... silent reader je selama ni kat blog dia.. so terbekenan ngan hasil2 sebelum ni aku try la order gaks.. mmg cantik ahhhhhh .......kalau nak order laa.. heheh

Wednesday, March 10, 2010

XTVT makan-makan .

Since cam lama x jalan2 amik gambaq... ac2ally jalan2 makan.. dgn diet pon x menjadik.. stakat turun 500gram je.. HUbby x kasik dah aku diet.. dia cakap "u body dah ok kan"... ok ke?? aku rasa cam nampak banyak je spare tyre kat blakang nie.. ngan perut naik gler.. since stop BF nie mcm2 benda aku hentam x hingat punya la.. hhahha.. dolu2 x leh makan kan.. so lanie aku hamik peluang kasik makan puas2.. bantai je semuanya.. wat mcm org kebuluran x makan spoloh taun. cian kan.. wat cam mana bf kan si kenit nie sampai 2 tahun 11 bulan.. maw dia aktif semacam!!.. cam aku ngandungkan dia dulu2. aktif terlebih.. jalan2 x hingat punya la.. sampai genting we all jalan2.. itu pon dah masuk 8 bulan time tue. aku belasah je beranikan diri sampai ke sana.. hubby pon x kasik dah aku nak ikut jgak kna.. dia ngalah je.. hahahha rasakann .......layan gambo je la eiks dulu sementara aku sempat carik2 idea skit2....


Nie time jalan2 kat Jusco perda.. carik brg2 Qayyim skit..sesambil aku usya kasut2 yg berkenan.. huhuh naik rambang mata even same je patern setiatuk aku
p kali aku terjah je sini.. nak kata ada design cantik?? ye ke?? ntah la aku nampak banyak desing younger.. cam x sesuai tuk aku.. aku suka design muda tp kena tgk patern jgaks la.. karang prg cakap x sedar diri plak kan.. huuh kn terima asal usul.. ada paham?? hahah aku paham lee... x heran ahh... then hubby ajak dinner kat Puncak Mutiara Cafe @ kg pelek.. kat ne?? aku heran la.. dia cakap ikut je lah kat mana.. simple n very mice place.. ye ke?? aku x kisah senice mana pun tempat tue janji sempoii coz senang si kenit ni nak gerak2.. bukan jenis dok diam.. yg dia taw nak melompat main2.. tembak orang. jenuh aku coz budak2 jusco pon dah terkejut sana sini dek qayyim dok tembak orang lalu lalang.. iskkkk apa nie.. geram aku.. tp budak2 kan.. lantaklah.. bukan pistol betul pun.. stakat mainan x dak matinya.. cuma aku tkt ada org terkena heart attck je.. mampus aku nak tepon ambulancee bagai.. kalau masih waras time tue la kan... hahhahah selingan di bwah time makan kat PMC tersebut.. mmg best arr tempat dia even ada baw2 "kambin" skit bak kata laki aku.. hahaahhaha



Tuesday, March 9, 2010

:: 17 Feb 2010 : :

Akhirnya sempat gaks aku update ckit bout my lil son's 3rd besday.. huhu punya la xx dan nak edit gambo banyak2 dia.. dh mcm malas plak.. dolu2 beruk-band .. but nor dah ada streamyx ngan wifi aku lebeykan masa tuk touch up skit.. kalau x jgn harapla leh touch up kat rumah nie. punya la lembab.. but itu kisah lama.. lani alhamdulillah semuanya dah ok... so x dak lagi masalah lembab timbul.. lega rasanya.....


Serba skit gambo ayem masuk 3rd besday da..xciting tahap gaban punya budaks.. aku plan last time nak wat party ngan hubby.. memandangkan waktu kerja kami agak menyukkan.. masalah nak wta preparation bagai cam susah plaks.... cian plak kat dia cozx pernah merasa wat party cam tue.. sebelum nie dok tgk kawan2 dia ja buat kat skol... poor lil boy.. Sory sgt syg coz time mama cam x membenarkan... papa plak ngan shift kejap malam kejap siang.. susah nak plan btul2...Apapon mama doakan ayem akan membesar as anak yg soleh k.. make me proud bout u.... we wish u all the best in ur future life...loves u so much bby........

Monday, March 8, 2010

: : Neraka Dunia ?? ..

Adushhh panasnya cuaca ini hr.. bukan nak merungut tp itulah kenyataan.. panas di siang leh tahan lg.. tp malam2 masuk bilik nak lena.. bahang kat katil .. neraka dunia aku rasakan lam bilik nie.. dah al aku dok GF.. mana tahan kepanasan segini macan.. sampaikan ada jgak la 2-3 kali suarakan kat hubbyt soh pasang air-cond lam bilik ke kan.. dia x brapa nak kasi coz ayem!!.. katanya air-cond x sesuai tuk budak2 la.. Yg tu aku x nasikan coz dr kecik ayem mmg dah biasa ngan cuaca panas even kulit dia aku dah nampak timbul bintil2 merah.. cuaca is getting hotter n dia plak less water.. itu mcm laa... sampaikan aku bekalkan botol air lam beg even ke nursery n dok di rumah.. mmg dia kena abiskan air dalam tupperware tuh... itu bab anak je.. mama n si papa plak?? adoii .... aku pon dalam proses nak kurangkan kolestrol dlm badan.. so diet malam n lain2 makanan aku kurangkan memandangkan pekerjaan skarang memerlukan aku banyak bergerak ke sana sini so ... need energy.. nak kena makan jgaks nasi even skit.. mcm malam2 aku x makan dengan pengambilan milo or nescafe shj.. ckup tu je buat masa la nie...

Berbalik pasal air-cond td.. aku mmg ada budget nak pasang yg baru cuma aku tgh dok survey kot2 ada 2nd hand air-cond murah2 yg masih elok di gunakan...x maw membazir l.. better aku gunakan dwet utk benda lain yg lebey penting dulu... stakat air-cond nie bg aku bukan tahap keperluan lg...still banyak benda lg nak di settle... so atas nasihat Mr Papa.. tunggu dl cam mana.. tangguh lglah nak pasang air-cond...

this time ni picca coz nanti nak uplod banyak picac besay anak aku yg ke-3.. simple jee.. x wat party cam sebelumnya.. just 3 of us...My lil heroes already 3 yrs old.. Moga2 membesar dengan penuh masih sayang di mata mama n papa.... loves u so muchhhhhhhhhh

Saturday, March 6, 2010

:: Pikir2 lg hangin : :

Ciannya kat blog aku nie.. andailah dia leh cakap sure first soklan dia tanya .." ko ni mmg suka menulis or tak"...
or " x dak masa or sibuk ngan muka buku".. hahahhah .. nak menulis tp memandangkan BERUK-BAND di rumah aku ni tahap yg x memuaskan hati terpaksa aku bantutkan angan2 sekejap.... hangin kat beruk ni x abis2 lg.... memandangkan kediaman aku ni banyak di duduki olek pelajar2 yg agak kaya-raya .. semuanya memakai berukband utk lappy.. termasuk aku!!...adoiiii lembab tahap "SIPUT KHINZIR" ... x tahan3x... sampaikan aku naik angin ngan semua benda lam rumah nie gara2 ini beruk!! .... tp laki aku slalu cakap.. "chill ........" amboi2x.... perli nampak.... hehehhe....
But now aku rasa bahagia x terkira... coz tekah di terjah by streamyx dengan jayanya.. hehe siap ngan WIFI lg.. so lepas nie x berebut nak masuk facebook lg ngan laki aku!! itu yg penting... dia siap cakap lepas nie u guna lappy.. papa guna deskstop..!! hamboi2x.. memilih eiks.. what eber.. janji masing2 . tp ayem cam mana?? hahahhaha .... cian anak kecik itu.... dia dah ada lappy sdiri.. just ala2 level dia je la kan... x kisahla asalkan kalau mama wat kerja ke. dia x kaco dah!!..... tp yg memeningkan... bilik ayemm!! .....semakin padat!! ...... hangin tgk bilik tue.. aku dah x taw cam mana nka kemas suma barang2 tersebut ..... nanti2lah nak kena tanya Dr deco mana2 kan ... mula2 aku himpun dulu magazines pasal kediaman...... .... rasa cam nak mintak tulun kat Mr Eric Leong jee..

kalaulah aku berkesempatan masuk dalm show nie.. sure x lepas punya laaa.... love da style that he brought into da hse... simple n clean......
bila la dapat angan2 yg akan menjadi kenyataan????
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...