Wednesday, February 29, 2012

- Kupu-Kupu Syurga -

Rindu sangat ngan budak ber2 ney.. huhu kat ofis asyik terbayang wajah2 kesayangan je.. Peliks btul ri nie.

Wajah-wajah kesayangan ter-chenta.. Rindu nak bawak Qayyim&Qisya jalan-jalan cam ney. It just lovely time wif anak-anak. Asalkan nampak mereka bley gelak-gelak ceria pun dah ckup..almaklumlah aku yg kerja x tentu hari ney, susah nak plan jauh kemana-mana. At least salah sorang either me or mr laki akan apply AL. wat to do...... keja makan gaji ginilah gayanya... :( :( :(

Inilah sikecik Qisya. bukan main lasak lagi dia skarang. Dah pandai tunjuk feeling x maw dduudk dlam stroller. keja nak jalan ja. Seseolah dialah madam.. Siap tunjuk jalan mana dia nak heret.. huhuhuh soooo FUSSY. BOSSY pun ye gaks!!...tp kalau back to food x dak boosy or fussy. Semua benda dia makan. Apa yg kita dok makan itu jualah dia nak telan.. 
Ini plak abang Qisya - aka Abg Qayyim.. Ini pun dah masuk tadika,. Time kat puncak nun tinggi bukit bendera sonok tahap dewa.. Siap leh lari sana sini. teropong sana sini. nama pun budak2 membesar kan so xcited nak tgk benda2 abru. Ac2ally perjalanan ke puncak Bendera x dak plan pun just Qayyim la teringin nanak nek "train" cam p langkawi.. so sini la la tempat sesuai kalau nak naik train ala-ala feeling langkawi kan... (tapi dalam hati cam dah serik naik train gunung mat cincang langkawi.)

So next destination ..... tunggggggggu ...........

- New Header -

Cer tgk... banyak-banyak  kali pun no hal.. hehhe Last time aku tercarik-carik design utk buat new header utk own blog. Al-kisah awalnya aku ni idak le kretip sangat kan.. So terpaksa upah sorang designer nie.



Mmg kelas la hasil kreatip dia.. Just kenal from blog. Ac2ally aku terperasan pun after terjah kat blog Mama Zhafran.. heheheh so trus menerus aku email si kretip ini utk create aku punya new header.

Aku just reQuest simple-simple design a.k.a not fussy customer!! So sdiri tgk la hasil dia cam ner.. Bagi aku sangat2 berpuas hati. Rega pun x mahal mana. Coz i just want somethings simple.. at least ada la jgak muka sdiri n fmly kecik aku ney...

So sesapa yg berminat leh la order trus email.Singgah k kat blog Dewi Kreatif.Just kasik dia gambar-gambar yg korang nak guna utk header..


Monday, February 27, 2012

- How to -

As'salam.... dan good morning everyone..

Mood malas membuak-buak.. huhuh Even tadi pagi bangun agak lambat kelam kabut solat.. Itupun mr papa yg kejutkan. rupenye dia pun sama dah lambat.. heehh inilah melayan lg bola semalam till late nite..

Semalam dah puas pikir.. Banyak idea tapi donno which 1 yg patut aku guna pakai. aku dah kehabisan idea. Dah x larat nak memberi org lain peluang.. pernah x rasa diri cam di tipu?? huhuhuh so unfair but Ujian dari-Nya..Sesekali Allah datangkan bah ...tapi kalau dah slalu bah yg menduga aku , kes berat ney..Pecaturan aku dah banyak silap dari awal lagi.... telan lelama makin makan hati.


- Surprise -

Alhamdulillah.. kelegaan sudah.. Ikutkan since last week dada aku cam dupp dapp dup dpppp.. sentak beberapa kali.. Betul2 stress coz 1st time masuk tadika. 1st time plak kena duduk Ujian utk penialaian kelas.. huhuhu

Tapi dalma hati hnya mampu berdoa kepada Allah.. Moga dipermudahkan urusa si kecik ini.. Almaklumlah sebelum ni x penah-penah kena duduki ujian cam nie kan. But ac2ally pihak pengurusan a.k.a academician kat Tadika sdiri dah maklumkan awal-awal bout this test.. Mana last week si abg Qayyim kejap-kejap demam panas - kejap2 sejuk.. huhuhu mengigau aku!!.. then tetiba plak selsema.. Ya Allah dugaan buat anak ke cik ini.. Ku pujuk jugak Qayyim g skol even sekjpa just utk amik test ni waktu pagi...

So setakat ini last friday..baru dapat 3 result.. Few subjct masih in Question Mark!!... hehee


Jadual-jadual exam utk 3 hari... fuhhhh 1st time ni aku dapat surat gini.. Terkezuttt mak!!.. huhuhuh Tapi kalau sesapa penah baca confirm dah leh teka coz Qayyim lebih SELESA belajar dengan mr papa dia compared to aku!!.. aku agak tegas kalau ajar dia.. banyak main2 so.. almaklumlah degan cikgu x bertawliah cam aku nie.. mana nak  kasik chance .. hhehhe mmg tegas beb!!.. sampai turn utk aku suh dia amik buku confirm nangis2.. blum ajar lagi.. sah2 dia fobia kan... huhuhuhu HOW BAD I AM!!!..........











Alhamdulillah.. panjatkan `doa kesyukuran  coz Qayyim berjaya lalui 1st test..utk 2nd test plak donno la bila. akan dimaklumkan kelak.. But baru 3 paper reveal.. lagi 2 subject pending.. Tahniah buat abg Qayyim.. Daalam pada x sihat pun dapat good result..

Perjalanan buat abg Qayyim masih lagi panjang. Kena truskan lagi usaha daripada sekarang..
Ini just selingan semata-mata utk pembacaan anak-anak dimasa depan. Dengan harapan they will appreciate dengan penulisan yang khas aku create for both!! How proud i am to have them in my life!! 

Nota :  Diharap entry ini tidak disalah ertikan oleh sesetengah pihak. Aku just share somethings about my kids.

Sunday, February 26, 2012

- Ketagih -

As'salam uoals... 


Alhamdulillah masih diberi peluang oleh Yang Maha Esa utk menghirup udara muka bumi. Masih diberi amanah utk menjaga kupu-kupu syurga.. Both Qayyim & Qisya in da hse.. memandangkan ri ni rest day buat aku.. so berlepaks ngan anak-anak men masak2... ehhe pg ni terlewat bangun but kids awal2 dah bangun pun.. ntah apa benda dok men lam bilik x brapa nak pasti.. Qisya n me just tido kat bwh je semalam coz bad flu.. cian si kecik.huhu tido pun keja gonggong susu badan jee.. lenguh 1 badan.. ni kes nak mintak upah from papa nak g urut lah..


opsss .. apa yg aku ngah ketagih nie.. ac2ally semalam kerja di ofis recsam but x sempat nak sedup aku punya "nescafe 0 ais"..sampai headche sangat2.. cuma blum sampai tahap maigrain. Thanks Allah coz still save me from that!!.. but kebiasaannya sakit kepala aku akan hilang after dapat few drops of nescafe.. x kisahla panas or ais.. Imagine how kronik my situation if without cafein.. huhuhuhu ...


Dammmmnnnnn sakit since semalam. Aku dah mcm x larat sgt2 nak bangnun bancuh.. sampai rumah pun bout few min b4 7pm.. then balik layan budak2 jap. then mandi. mr papa yg siapkan makan.. tQ sayang!!....


Itupun pg tadi after bangun trus ke dapoq.. x dak menda len aku carik pepagi cam nie.. Hav to banceh nescafe panas.. kalau x confirm ri ni sakit tambah2...Then lega sket... fuhhhhhhhhhh ..


Ni kat rumah tp kalau kat ofis seems like bdk2 pun dah paham..pg aku akan pekena nescafe ais.. then utk lunch lak nescafe o ais.. itu dah mcm kewajipan. kalau x minum confirm aku sakit kepala melampaw2...itu kadang-kadang. But since pregnant kan Qisya last year..btul2 ketagih ngan nescafe shake Makbul nasi kandaq.. opergggggggggggg meleleh cakappppp .... cuma MAHAL!!.. bukan sekadar mahal.. tp mmg MAHAL!!..


Tp Penang dah mcm femes ngan kedai nasi kandar bersepah-sepah kan.. so pepandaila korang pilih kalau nak pekena the best of nasi kandar..:P


Hav no idea hot to stop this!!! ... Keep on searching thru net bout nak kurangkan pengambilan cafein nie.. but kalau diri sdiri x leh nak control ..susah 2.. Coz it's come from my self. Either u kena set target nak stop or not.This case ac2ally same to my husband case utk stop from jd smookaholic!!..so cam mana..


Back to the main reason why i WANT to STOP taking cafein : tak sanggup dah nak harungi sakit kepala cam nie punya terusk!!!

- My Otherhalf -

We have been married for almost 6 years. We faced challenges, sad and joy in our wonderful and spectacular marriage with 2 kids. My love-love song ever by Christina Perri : Thousand Years will make this marriage more interesting and hold for the rest of our life......

It's the month of LOVE, we share lots lots of memory.. Looking back at all those years, I suddenly realized we have not taken a proper picture together for like a decade may b. And it suddenly hit me, we may not have the "picture" yet we share the same love song that keeps us alive all this while..

Saturday, February 25, 2012

- On Behalf -

Salam pg sabtu, i'm in workstation!! ...

Apa hal la bekerja di sabtu. Ikutkan cuti but keja atas tuntutan pendaftaran std baru.Buhsan ah story pasal keja.so pe citer wekeends korang? Ada jalan2 makan2 ngan family.. best kan..

but but as gantian esok aku cuti!.. horayyyyyyy lepak2 bersama anak-anak dirumah..lepak ja la kot.Coz condition Qayyim kejap panas kejap sejuk.Meraban dah ney.. Cuaca plak x menentu.. Even aku sdiri pun dah stress ngan sume2 benda!!...

Based on tajuk entry aku "OnBehalf".. sesapa yg baca nie ada yang paham n cnfirm masing2 tertanya apa hal minah ney bebel..... susah nak terangkan coz ini berkaitan dengan pekerjaan sekarang.. Sekadar menjadi orang perantaraan antara hQ dan customer...

Sesungguhnya boooooosan ... dimana-mana langsung buat sesuatu tanpa berfikir secara waras.Sedih jgak dengan luahan customer.. Even kalaulah aku ditakdirkan ditempat customer tersebut aku akan BERANG..

Ya Allah ... dugaan by dugaan pekerjaan sekarang.. Menanggung beban saja saja.. Kadang2 sampai timbulnya dosa-dosa kecik a.k.a AYAT COVER ..

Sabarlah wahai manusia!!!!

Friday, February 24, 2012

- Selamat Pengantin Baru -

As'salam sahabat ssemua .... friday blues to those who yg last day working utk minggu ney.. As usual besok bekerja utk pendaftaran..

But but sunday is my OFF DAY.. Hopefully in peace wif 2 kids @ home. Rata-rata blogger malaysia dah pun hupdate pasal Majlis Akad Nikah pelakon gojes itew n hero malaya -Yusri VS Lisa Surihani..
Jutaan tahniah buat new brides.. Moga bahagia ke anak cucu. Dah nama pun artis glamer kan so rasanya utk new 2012 ni confirm mekalah "Weds of da Year".. Semalam baru majlis akad nikah dan rasanya dah jutaan habis disitu.. tgk new couple cam suweeet sangat2..so sempatlah aku google kat website beautiful nara yg sah2 akan ada kat majlis tersebut...






Alhamdulillah dengan sekali lafaz .. pasangan ini dah sah menjadi suami&isteri. Bakal menjalani kehidupan ber2 buat masa sekarang.. cantik kan pic2 nie... suker sangat2 gesign baju Lisa by Corby x salah aku.. which is wonder how much it cost?... mmmmmmm utk Raja Sehari cam artis2 ni x dak masalah sumer2 tue kan.. Dulu aku just design simple2 je utk Akad nikah.. based on kemampuan jgak..






Dan malam ni i'allah akan bersiaran secara langsung majlis persandingan @ Astro Ria bout 10pm.. donno la berkesempatan tgk or tak..Aku x dak la minat sangat dengan bth artis ini but as human Doakan mereka bahagia ke akhir Hayat.. confirm masing2 bujang2 diluar sana frust kan..:P

few more pics utk tatapan kawan-kawan .... not officially depa punya photoshoot nie rasanya .. just simple utk pihak Astro ..







Note :
 
mood berbunga-bunga dah ney.. so xcited tgk new weds cam Yusri&Lisa..My marriage plak bakal masuk tahun ke-6 this Mei. Donno n had no idea bout vacation or somethings or celebration may b.. coz biasanya just makan malam wif the kids.. Aku sdiri dalam 6 tahun ni x pernah mintak apa2 from mr laki even present.. Even dalam hati mengidam macam-macam.. but to be honest aku bukan jenis out-spoken ask for somethings utk present.Ckuplah sekadar makan-makan wif my 2Q..


Relaxing Montage - CHILL OUT MUSIC WITH BEAUTIFUL PICTURES

As'salam sumer sumer.... Rutin harian dalam pekerjaan confirm bizi or buat2 bizi dengan kerja.. kah kah kah..x suka tul aku!!... Harap2 bley la relax sket memandangkan kelas aku dah nak masuk tutorial ke-3. Tp hampessss btul la.. bizi plak dengan preparation untuk pedaftaran cikgu cikgi..


Ada lagi pendaftaran utk BPG. So confirm saturday ni perlukan BIG BIG preparation from mental&fizikal basically..so pagi ni tercarik2 ayat hikmah untuk penyejuk diri :

The best way to cheer yourself up is to try to cheer somebody else up.


So ayat ni sesuai sangatlah untuk aku yg masih memerlukan moral support untuk datang kerja.Jiwa aku sdiri x brapa nak stabil sejak menjak nie. Tooooo many things nak kena settle... Sampaikan minggu ni sepatutnya lebih cosentrate coz bro Qayyim ada exam utk penilaian kelas... tetiba aku plak yg over stressss ..............



                            sejukkan diri sdiri dengan video ni..

K lah .... mungkin lapar sama naik.. Itew pasal menambah-nambah isu lain plak...

Chow maw carik best food @ Seberang Jaya..

Thursday, February 23, 2012

- Dingin Malam Jumaat -

Dingin+cuaca redup ... Seseolah meratapi pemergian adik Faris.Moga arwh tenang disana.Mati itu pasti.Moga keluarga arwah Redha dengan pemergian ini. Berlanjutan dari senin hingga ke hari ini....last day aku masih teringat2 gambar adik Faris dalam wad hospital Sime Darby.. Sayu melihat gambar2 arwah from blog mazidul... Betapa berat arwah menanggung sakit.. penuh dengan tiub!!.. Ujian buat keluarga jua dan adik beradik arwah sdiri...

Tetiba tebayang anak-anak didepan mata..Qayyim & Qisya permata aku!!...Segalanya2. Merekalah nyawa aku selama ini...aku sempat copy&paste from fb yang diupload oleh rakan2 parents arwah adik Faris..


Buat kawan-kawan semua.... Antara perkara yang kita boleh jadikan pengajaran dari kisah Allahyarham Faris Nur Daniel...

  •  Bila anak merengek bangun malam, janganlah marah dia. Jangan merungut kenapalah kena bangun malammmmm.. mengantuk.. etc... That might be the last night that he/she does that.
  • Bila anak mintak mainan atau sesuatu, kalau mampu, kita cubalah berikan. That might be the last night that he/she ask for something.
  •  Bila anak nak susu, berikan dgn penuh kasih sayang... That might be the last day that he/she drinks it. Sama ada susu ibu atau susu formula, dua dua sama je. Pemberian dari ibu/ayah kpd anak.
  • Bila anak buas dan nakal, sabarlah. That might be the last day that we can see him/her being active.
  • Bila suapkan anak makan, suaplah dgn penuh kasih sayang... That might be the last food that he/she eats.

Bottom line is...... Hargailah masa anda bersama anak-anak... Kita tak tau bila kita atau dia yang akan "pergi" dulu.
 

- Wedges or Flat -

Mana satu pilihan korang, "Wedges" or "Flat" shoes ... 

Kalaulah aku confirm aku pilih both coz tengok pada keserasian bagi jenis kasut. Ada yg jenis kasut mahal patern Wedges tapi berat.. So apa ke hell kalau dah nama WEDGES tp berat.. Bley la kalau ko jenis selamba kucing sanggup jangan sangap2 heret kasut berat.. heehehe Tapi aku prefer jennis Wedges tapi ringan+selesa..

nice kan... love it!! damn love it..

Kalau dedulu time membujang tiap2 bulan cnfirm angkut High Heel.. But since dah kwen ngna beranak sampai 2 nie dah malas noo nak berkasut tinggi. tpi ku gagahkan jua membeli n menyimpan utk preparation kursus OR marketing kat mana-mana as formal.

this 1 pun nice gilerr... very simple utk jalan-jalan

huhuhuh rambang mataku!!.. tersangat2lah cantikk... last week time berdatign ngan en laki pun sempat usya kat nose tp still same design.. buhsan plak.. masuk Vern's ada la jgak berkenan 2-3 patern.. heheh ingat nak g rembat friday ni during lunch time, itupun kalau sempat lee... hehehhe .. Tp 1 je la kot. banyak2 pun bila masa aku nak pakai kan. Setakat bekerja dengan panjat sampai ke tingkat 3 x payah la kot memakai heel kerap2.

but... but... ada lagi 1 yg betul2 memikat kalbuku....


























simple in white

special sesangat ...love'it........ ohhhhhhhhhh my love...

k lah wa maw pulang sudah..... it's 5.30pm..

As'salam kawan-kawan sumerr..............

- Syurga Buatmu -

Terkejut pepagi ni tgk new entry from MZ pasal Adik faris..

'Sesungguhnya segala yang kita ada pada kita adalah anugerah dan milik NYA yg lebih berhak. Sentiasa ingat yg anak yg kau sayangi FARIS sekarang berada ditempat yg jauh lebih baik...jadi cemburuilah dia jangan ditangisinya. Berperasangka baik kepada ALLAH kerana segala yg terjadi adalah yg terbaik buat kita walau pahit hempudu sekalipun'

Baru selasa minggu ni jgak aku share kat fesbook pasal kisah adik faris ney. This mrning jua dia kembali kepada pencipta-Nya setelah bertarung nyawa melawan penyakit Barah darah or HLH. Dugaan buat keluarga adik. Moga dapat menerima berita ini dengan Redha.

Sedangkan aku hanya membaca daripada blog Mazidul Akmal pun dah mengalir air-mata..Inikan pula ibubapanya. Ckup hanya 1st perenggan aku baca.. x terdaya utk meneruskan......

"Ya Allah daripadanya kita datang ..kembali semula kepada-Nya. Moga arwah adik tenang disana.Syurga buatmu... Moga ditempatkan dikalangan kupu-kupu syurga. "

Bersama-samalah kita sedekahkan Al-fatihah buat kupu-kupu syurga ini.

-Al-Fatihah-

- Public Holiday xtvt @ Bukit Bendera -

Baru sempat nak mengupdate cita2 basi dari aku.. xdak apa lah sangat sesaja uplod gambar-gambar gediks we all kat Bukit Bendera.. x dak la kegedik sangat pun.. Cuaca bahang sket..

Sesaja timbul hasrat nak bwak anak2 nek train baru ke puncak.. heheheh since Bukit Bendera dah upgrade new train so ambik-ambik peluang time public holiday..


Selingan sket gambar wif anak-anak .. x sempat nak bergambar banyak2 coz si kecik Qisya agak lasak.. keja nak menapak ja..since dah pandai jalan ney.. Ya Allah bertambah-tambah keja aku.. keja dok ligan ja.. siap pandai jalan x maw pegang tangan kita plak.. iskkk pe kes minah kecik ney..

      
Rindu nak berriadah cma nie lagi.. huhuh memanjang sibuk ngan keja.. buhsan tul!!...

Love my fmly so much ...........

Wednesday, February 22, 2012

- Online Banking -

Mention  bout ONLINE BANKING confirm semua dah ada access kan.. Termasuklah aku sdiri. Pengguna tegar online MBB.


Zaman dah maju .... terlalu banyak teknologi canggih hanya di hujung jari.. Mana lagi dengan penggunaan Ipad or tablet . Tapi masih  ada yang menggunakan netbook or Laptop utuk heavy used. Zaman 2012 dengan terlalu banyak technology ... But anak kecik aku mr Qayyim pun kalut mintak PSP la, Ipad la.. huhu jenuh la.. Sorry la sayang, u cosentrate on ur studi dulu kat tadika k.. kalau PSP i think will get it soon i'Allah ...

Note :  korang confirm dah biasa guna Ipad or tab kan.. which 1 is better?

- Sembab -

Wednesday bluessss ... teramat2 blues coz kemalasan membuak-buak dalam diri. Dari awal pagi bangun. Tak banyak benda sangat nak buat pun ac2ally.. barang2 budak semua dah siap pack dalam beg masing-masing..
                                     sonok tgk karenah kanak-kanak manja ini ...

Baju keja dah iron tp still malas nak datang ofis.. Dah berbulan-bulan perasaan cam ni timbul.. Tp ku gagahi jua!!.. Demi sesuap nasi utk membantu suami. Ikutkan hati mmg x sanggup nak kerja dah.. Kerja pun dah stress tp masuk dalam ofis ngadap muka2 makhluk ciptaan Allah yg terlalu indah..tetapi x berapa nak indah dengan budi pekerti trus frust!!...........

So wat shud i do? buat bodo kan...... 

rambut sama hitam.. but ...

Mungkin aku yg terlalu terasa!! .. But deep deeep in my heart aku dah maafkan segalanya yang terjadi.

Mode : apa benda nak makan eik malam ney?

Sunday, February 19, 2012

- Redha Allah -

Bagaimana mendapat rahmat dan redha Allah? Adakah cukup sekadar kita mengaku dengan Qalbi (hati/jiwa) lalu kita benarkan pengakuan itu dengan Qauli (sebutan) dan akhirnya kita zahirkan dengan Fe’li (perbuatan)?
Jangan terlupa bahawa rahmat dan redha Allah mampu dimiliki ke tahap infiniti apabila jiwa dan hati kita merasakan bahawa diri kita ini tidaklah sehebat mana. Diri kita ini banyak lagi kelemahan yang perlu ditingkatkan. Diri kita tidak mampu melakukan apa saja tanpa bantuan Allah.

Henti saja pernafasan selama 4-8 minit pun sudah mampu membuatkan kita tidak bernyawa selama-lamanya. Allah pemilik diri kita. Jika kita ini pemilik diri kita sendiri, cubalah menahan diri daripada kematian. Jangankan kematian, menahan diri daripada tidak makan beberapa hari pun pasti kita tidak mampu.

Maka, apabila kita menTauhidkan Allah iaitu TIADA tuhan selain daripada Allah  (Tauhid = 1) dan kemudian kita sedar dan rasa bahawa diri ini tidaklah sehebat mana, tiada bangga diri, ego, sombong dan seumpamanya, (Hamba = 0) maka inshaAllah barulah kita akan memiliki redha dan rahmat Allah.

credit to  http://www.fuadlatip.com/v1/2009/03/redha-allah/

Saturday, February 18, 2012

- it's a Date -

Pe citer ngan topic kali ney? heheh citer yg dah agak basi bagi aku. But no worry coz still semangat tahap dewa utk hupdate demi tatapan sdirin kawan2.. saje mnghupdate xtvt x ber2an dengan en laki..

Ikutkan aku kan off on monday coz bekerja on sabtu or ahad. So monday will be our rest day as replacement. kebetulan last monday feb,13 en laki pun cuti. So x ada plan sangat pun just sesaja berGediks kat luar.Abg Qayyim as usual hantar ke Tadika tahfiz Fitrah .. then adik Qisya plak ke tadika Ibu @ 3rd floor... hehehhehe

Buhhhsan dok rumah so ngorat2 en laki  g MARA penang utk settlekan kan loan education sebelum ni.. ada ja delay.. tension tui la!!.. len kali gtaw awal2 okay apa pelu aku prepare. last time call up tanya just suh datang je jumpa peg utyk sessi discuss.. Apa benda discuss kalau just stand up berdiscuss kat kaunter pertanyaan only bouy 5 mints.. Sampaikan en laki tanya .. btul ke just cam ni je.. cepat proses plak gomen ney.. cam x caya. Will bating x kan settle lagi!!.. iskkkkkkk laki aku ni ckap banyak mmg nak kena sekeh taw.

Last2 after exit from MARA penang en laki ajak tgk wayang ...Urlpssssss terkezuttt den coz dah lama sangat x tgk wayang. Last ber2an tgk wayang ngan dia x salah aku tgk Transformers part 2 @ Sunway Mall.. Then dia just angkut anak teruna tgk Cars la, mcm2 movie.. cian aku.. huhuhuhu

Trus ke Sunway Mall Seberang Jaya even plan asal nak ke Q-bay tp en laki ubah lokasi coz nak elak aku dr terjebak ngan sale merepek2 kat sitew... hahhahahha . Alasan dia 

'kan dah beli baju baju2 ney..ckup2 la 
 x payah nak membazir. Pakai dulu mana yg ada. Itu pun bila zaman nampak u pakai plak.. dok sumbat dlm almari..'

Dah kantoi ... ala nama pun sale kan..me kalau sale pun tgk rega jgak nak membayar pun. Bukan spesis kaya pun. Ckup2 alas perut utk memakai. Setakat mana yg mampu je la. Btul cakap en laki x baik membazir.. la ney musim ekonomoney so kena byk savings demi budak2 ney... - just follow by SILENT

Masuk Sunway Mall - perut bunyi2 tnda - perlu di isi minyak utk tenaga!!.. perggg ajak en laki makan nasi.. but sekali usya kat bawah nampak Fish Manhattan .. mmmm idea nak dating ngan en tersayang ..

"jom kita try makan kat sitew nak?" ...
en laki : errrkkss.. semua menu IKAN ke?? 
aku : hahahhahahha .. try la ntah2 ikan sedap.
no words but demi isteri , so ikut jee ....

en laki : mmm ada menu utk chicken with herbs rice.. (hopefully x sama cam herbs rice KFC..tasteless)!!..
so .. ok eiks... jommmm

Masuk - duduk - usya menu..






 Suasana restaurant mmg best sangat2 coz ala2 cam atas kapal gitew.. very slow n menenangkan hati..agak terpegun even makan be2 tp makanan masya Allah penuh meja.. just order extra side 1 plate je pun.. mmg full tank!!.. hehehhe so credit 5 to Fish Manhattan Sunway Mall.. Mmg kelas la dengan layanan yg mesra n senyum jeee .. so nx plan leh angkut anak2 plak makan.. tp time makan en laki wat ayat syahdu plaks 
"cam pelik ja jalan ber2.. slalu ngan anak2 kan.. makan2 plak cam ney lagi teringat kat abg&adik"

shud i cry or &^%$#@ ? take it as +ve. Biasalah 6 tahun kawen(x lama mana pun lagi)  but dah agak lama x berkesempatan lunch date cam ney.. so bila tetiba masuk restaurant cam ney teringat plak ngan budak2.. x apa at least amik rasa dulu so nx time kalau masuk x adalah cam jakun sangat!!.. :P (statement control beb ...)
 
Simple note ..

-Love is All around - 
Skali after makan..plan asal nak tgk wayang ke mana2 sbb masing2 usung perut!!..hahhah so funny coz asalnya starving giloss skali dapat makan order extra dish. Padan muka ko!!...

cancel tgk wayang just jalan2 usya kasut.. masuk Vincci la, Vern's la,Nose la.. so boosan coz x ada yg berkenan. Skalu masuk Parkson kenan satu handbeg.. slurpppsss telan air liur tgk new collection of CR.. cantik + cantik jua $$$$$ ....

Blah jus usya mana2 yg sale.. pun x ada kenan ..last2 balik after 4hrs melepak dalam sunway mall .. It's just xtvt 4 today ber2an ngan en laki.. not really date just rilexkan diri n manjakan diri . But most important things is "be with him" .. so suweeeeet ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...