Sunday, January 24, 2010

:; After 24 days... in 2010 ::

Cepat btul masa berlalu... dah masuk hr ke-24 dalam sejarah 2010. Fuhhh so many things happend 2 me nowadays.. ada yg sad + happy + duka lara.. huhu speechless...

Let me go thru slowly as life exp. Must take is as challenge to move on!!.. huhu azam baru?? may b kot. Ntah la banyak benda list tis year so need to perform VERY WELL in order to achieved!.. Gilaksss.....

Me my self mcm lost focus n everythings..n increased my temper very much.. y?? ntah la.. may b need  few days holidays and set my mind again .. out control tul sejak2 nie. supposed aku in control!! ... aku pon dah pening ngan diri sendiri.. keja aku x settle banyak sgt.. but nevermind.. aku akan siapkan mana yg mampu slowly..

Akhirnya tutorial pertama berjalan lancarnya.. Alhamdulillah semua dibawah jagaan aku berjalan lancarnya.. tiada yg batal.. alhamdulillah untuk undergrads.. tunggu master plak end of tis week.. Aku hanya mampu lakukan yg terbaik.

My setting??? tr to do finish all those.. aku nak cabut ke?? Mendoakan yg terbaik tuk diri sendiri n family.. seems like 2 bulan nie we all not in good mood.. meanings me n hubby laa.. anak lglah.. malas nak start bout that.. sedih oooooo......... aku merasa apa yg mak aku pernah lalui sebelum nie...

Even ada yg memahami semua cakap "hidup" .. aku x pernah salahkan hidup aku.. ni semua dugaan Allah s.w.t.. semua ni x timbul tiba2.. atas kehendak-Nya.. Ujian tuk aku... berat menanggung  n berat memikul.. masuk nie dah more than 5 hubby always hang up phone bila aku mention balik lambat nak sette kerja coz that time dah kul 7-8pm.. that time he was in night shift n anak aku??? di nursery.... huhuhuhuhu ....
meleleh air mata tp aku tanggung semua nie...



Ya Allah dugaan buat aku berhari2.. cam mana nak terang?? Ya Allah ...... aku takut nak minta balik awal .. sbb tu ofcmate cakap aku kelam kaut.. coz kejar2 mana kerjayg bley settle..biar org nampak aku happy di luar tp dalam hati MasyaAllah.. aku nangis.. depa len x mcm aku!! ...aku?? nursery semalaman...
lantaklah ni kisah aku n bukan kisah org lain.. x maw babitkan hal org len dalam kisah hidup aku.. but aku ??
Miss them so muchhhh.... miss papa yg dulu .......  berat nak luahkan ke-semuanya .....

Ya Allah... jika ini ujian darimu .. kuatkanlah semangat aku ..... permudahkanlah urusanku...

Aku betul2 ngah down skarang... hanya pada Tuhan mampu aku berserah ........

3 comments:

Gieyana said...

kesian kat hang yer..kena sabar byk2 la kan...terpaksa la korbankan mn yg perlu utk dapatkan wang kan..huhuhu

Naimah SiDiK said...

itu laa..tp susah nak describe.. sampai kadang2 rasa cam hubby x sokongg ngan kerja skarang coz anak dok nursery lama2.. huhhu sadis laa.. nangis jeee

wana said...

dah dpt keje yg stabil tp byk plak dugaannya ye naim..sabaq la,ada hikmah disebaliknya...
wa selalu pegang pd kata2 ni 'Allah x akan m'duga hambanya melebihi kemampuan mereka'

sabar ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...