Friday, February 18, 2011

- Kesah or Kisah -


Lagi story bout besday anak teruna aku yg dah masuk 4tahun semalam .. hummm kiranya ni part-2 tp malas aaa nak taruk kat topic.. kira terus wat en3 jee....  alkisahnya bermula

Awalnya en suami plan nak wat skit celebration but... aku plak cam pening2 lalat cam gini cam mana nak handle kalau wat kat rumah.. so mayb cancel dulu or postponed to another date.. Just wat makan2 ngan fmly member's ja pun.. Nak harapkan wat big big party x la kot ckuplah sekadar simple.. Ikutkan mr suami yg ia2 plan nak wat makan2 @ our house nie.. but dengan condition jiran2 x brapa nak elok sejak menjak nie seseolah dia mcm x suka ja bising2 comes from our house..rumah aku ni patern flat nie so cam mana la nak ada privacy sgt kan.. so masing2 kena terimalah.... dah try being nice but dia sdiri nak x nak jee.. lantak ko lkah coz last week dia tegur nape ayem n da geng main basikal kat depan2 nie.. aku taw la budak2 kalau main 4 sure bising ngalahkan pasar tani!!! .. so aku biarkan je sampaikan aku sdiri nampak dia punya pandangan dah lain.. helooooo.. kalau anak2 hang buat bising aku x kesah pun!!! .......... dengan bermain x kira waktu kadang2.. rumah sapa yg slalu ada kunjungan tetamu?? x ka rumah hang??? sory la beb's ..... aku bayar k rumah nie bukan dok free so it's my own privacy la kan...

Aku la nie buat2 bodo kalau terserempak dia .. senyum gak la tp dia yg x nak senyum.. lantak ko lah.. ada hang bayar aku punya gaji?? x kan so shut up!!! ..... eeeeeee marah2 nie.. Cam mana nak wat party kat rumah aku kalau cam gini jdnya.. Itu yg aku bgtaw mr suami susahla dapat jiran jenis x dak hati perut manusia nie.. kalau dah m@m#5 ttp la ...... x kemana kan!!!...... eeeeeeee hangin jaaaaaa aku pg2 nie..
But that’s da fact.. n aku x la nak kisah sgt kalau ang pun jenis x kisah but sometimes bila bab anak2 ni aku jd sensitip skit coz i know how’s my Qayyim.. once he is playing mmg jenis bising n mulut jenis x reti dok diam.. Plak2 kalau ada kengkawan from other’s blok yg dok singgah2 depan rumah nie.. Aku bukan x kasi main dalam rumah but pk2 kan lil teruna 2 yg aku kesian.. Dia dah kena kurung dlm rumah seharian coz aku masih dlm pantang .. so time ptg ialah wak2 aku utk lepaskan dia bermain di luar rumah ngan kengkawan.. dedulu sebelum bersalin ndalam pantang cem gini aku mmg monitor every single where dia ngan kengkawan.. Since aku masih dlm pantang so cian plak kalau x lepaskan.. so nak x nak lepaskan dia main kejap dengan berat hati from 6pm-7pm.. Aku taw dia main kat mana coz kadang2 aku dok usya dr tingkap bilik n mg leh nampak view playground.. alah .. blakang rumah ja pun.. x jauh mana sgt!!.. Cuma tkt  dia main kat jalan je la.. or rumah sapa2.. n aku mmg x slalu pesan :

    Nasihat sblm lepaskan dia :

·         Jgn gado2 ngan kengkawan or new frenz
·         Nak beli ice-cream balik rumah amik dwet (mintak kat mama la)
·         Nak kencing balik rumah.. x maw pee pee merata2
·         Playing nicely ngan kakak2 ..

N 4sure aku kadang2 berat hati nak lepaskan dia main.. tp wat cam mana kan ... sometimes nak kena ajar dia berdkari.. tp umur cam gini sesuai ke?? Stakat park blakang rumah x pa kot!!! .. huhuuhuhu
OpSSSS back 2 my topic .... jiran eh?? Celebration besday Qayyim??  Hummm may b postponed dulu kot... so semalam dah bincang ngan mr suami n dia pun cam memahami.. tq dear

So 2 my lil angle mr Qayyim Haris .. nanti kita wat party or jamuan makan2 k.. or tunggu mama abis pantang dl ke.. sabo skit je lagi.... hehe 

Pity him coz dah lama nak join sedara mara makan2 nie..

1 comment:

Tinystar said...

Nad...cam kenal jer ur neighbour ni...hheheeee...saaabbaarr yaa.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...