Wednesday, December 1, 2010

Cepat nya masa berlalu ! .............

Today  1st Dec 2011.. cepat kan masa berlalu. bakal melabuhkan tirai 2011. Kisah aku yg penuh dengan riang ria, suka duka ( ada ka?? ) hehhehe manusia ni mana leh lari dari semua 2.. nama pun manusia yg jahil kan.. memanjang penuh ngan dugaan. But Alhamdulillah semua nie aku anggap dugaan hidup as manusia n isteri. Aku dah x mo amik kisah apa org luar nak cakap pasal aku lg. Yg penting aku n keluarga bahagia..
X mo lg peningkan kepala parents aku.. cian depa moga tenang mengerjakan Haji di Makkah 4 2nd time.. Alhamdulillah ..... berkat dwet anak yg 8 org ni tong2 .. n dwet simpanan depa sdiri.. Ac2ally mak n bapak aku ada own dusun n kebun getah.. kat doa Alhamdulillah harga getah naik skit tahun nie so melebih2 rezeki depa ber2.. kami anak2 tumpang berdoa agar panggilan Haji kali nie lebih selesa berbanding 13 tahun lepas...

Aku plak bila nak kesana??? huhuhu .. i'Allah aku dah lama pasangkan hajat kesana nak bwk suami n anak2.. angan2 dulu la yeerrr. ...... MOga2 menjadi kenyataan. Tp sebelum 2 nak kn ada self preparation n bukan main terjah je kalau ckup dwet pun. Ingat senang ke nak wat Haji or Umrah nie. Kat sana Allah balas ngna cash gitew ....... ni semua ayat kakak aku!!... haahha kurang ajar kan ayat dia.... lantakla janji dia hapy...

But based on family plan, kakak aku ajak  p Bali nx year.. tp aku boleh ke?? humm.. kena rujuk ngan hubby dulu la cam mana pun coz x kan p saja kan.. p cuci mata mana la ckup kalau Bali 2. Tp i'Allah kena tgk budget gaks coz nx year dah berempat..bukan ber2 or ber3. OPsssssssssssssssssssssssss jgn salah anggap aku nyesal ada anak2 k... tp budget berempat nie besar gaks oooooooo.. pk2 cam sayang plak ngan dwet simpanan nie.. Ntah la sis kena tgk budget la cam mana pun ........


Back 2 my topic............. aku la nie dah masuk 30minggu  = 8bulan. Cepat sungguh masa berlalu n lil Qayyim pun dah cecah 3 tahun lebih.. huhuh nx year dah 4 tahun!!.... n yg x lupa2... usia aku n mr papa dah pun 30 tahun!!... huhuh tuanya kan kan kan .....

Tp anak br nak masuk 2.. kawan2 haku semua anak dah 3 or 4.. tp lain la coz depa semua steady2.. husband n wife keja gomen. (rezeki dema kan) .... Aku n suami ni private so nak kena plan btul2 .. Stakat ni company aku kerja alhamdulillah.. beranak dapat dwet 2k.. ckup2 wat bersalin kat private..

Company laki aku??? hummm susah nak ckap la coz japanese kan.. lebih tekankan staff production. Cian dia coz tekakan teruk sgt2. But aku x pernah tgk dia marah2 sgt pasal majikan.. kalau terkeluar marah pun mmg tahap x puas hati btul2 ... terutama pasak gaji n pemberian bonus.. Itulah kan majikan lain2 n jenis tali barut nie susah nak cakap kan.. But sampai hr ni dia masih bersabaq coz still bekerja even masuk tahun ke5 disitew..

Mudah-mudahan rezeki kami nx year melimpah2.. n dengan kehadiran new family memberrs nx year moga menceriakan lg kelaurga kami yg kecik ini.. 

Lg 2 bulan jaaaaaaaaaa sebelum aku meletupssssssss ... Opssss.. cam takut plak nak masuk spital balik semula.. ngeri ngan kisah lama masih lg lam ingatan... huhuh

Hopefully semuanya di-Permudahkan .. aminnnnn .....

2 comments:

wana said...

insyaAllah naim..setiap anak tu kan pembawa rezeki :D

kami ni pun sama naim,udah la keje swasta,gaji pun ikut production kan..nk gi mana pun kena byk benda dipikirkn bukan b'2 lg tp dah nk masuk b5 pun..insyaAllah..

insyaallah..Allah x akan menguji sst yg lebih dr kemampuan kita..

sama2 kita b'doa moga2 dipermudahkn segalanya ye..ameen

Naimah SiDiK said...

Btul kan wa.. itu yg naim dok pesan kat hubby.. Dugaan Duniawi semua nie.. ckup ilmu di DADA i'Allah leh hadapi nga tenang.. dok pk na k ligan ilmu dunia ni susah..

Itulah doa muga2 dipermudahkan segalanya yg akan mendatang nie... amennnn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...