Wednesday, December 15, 2010

PapaDOM

Salam all ....

Atas alasan kepeningan skit hr nie coz serabut dengan meja yg dipenuhi daun2 biru.. huhuh x sanggup nak teruskan.. Byk benda nak keta settle b4 end of mths.. n Bos plak dok ligan Penang x capai target lg.. rilex boss i'm doing it rite now. A'Allah dah dapat confirmation utk TESCO bg midland side.. n tis weekends plak kat PISA. kalau ada rezeki i'Allah bertambah lg calon pelajar kita sem depan..

Br 2 malam lepas dok usya PAPADOM @ astro.. cam best la plak. Tp x sangka kan begitu kuat kaseh seorang papa kepada anak tunggal pompuan.. Terlalu kuat n penuh dengan keprihatinan 200%.. Sampaikan anak plak naik rimas coz seseolah diekori sepanjang masa oleh mr papa.. ehhehe gamaknya anak pompuan haku esok cam nie ke?? Rasanya mr papa x lah jenis ctrl sebegitu rupa!!... But itu hanya filem kan.. may b hanya segelintir dalam masyarakat malasia nie.. x semua sebegitu rupa!!.. ada kisah kenapa mr papa menjadi begitu n ada keburukan kalau bersikap sedemikian..


Senang utk mengucapkan perkataan sayang nie .. tp as parents zaman2 skarang haku sdiri naik tkt sebenarnya.. Mcm2 kejadian depan mata terjadi hari2.. antara sedar or tak kita sendiri akan membentuk anak ini. Anak yg merupakan amanah Allah s.w.t so hendaklah menjaga n membwsarkan dengan penuh kesempurnaan mengikut masing2 punya cara..Kalau dedulu mak haku sdiri beranakkan dan mendidik kami 8 beradik dan alhamdulillah semuanya bekerjaya even hidup x semewah manusia2 lain.. Tp ttp bersyukur coz semua rezeki adalah dr Allah n yg penting ber-Syukur!! ......

Mcm haku as da last dlm femly, so tumpuan kakak n abg byk kepada haku.. but haku bukan jenis gediks2 manja k.. coz mak haku dulu garang n very tegas dalam semua  benda haku nak buat, n even after spm haku nak kerja pun dia x kasi coz tkt lupa daratan.. huhuh nak keluar pekan pun susah kena bertemankan abg.. even semua benda abg n kakak yg sediakan.. mcm manja kan??? but haku bukan jenis pemanja gitew... haku ttp ganazzzzzzz n hoha hoha seperti haku skarang!!... puncanya??? dedulu haku malu coz slalu kawan2 kg ejek kan haku anak mak!!!.... haahhah itu sbb aku agresif skit.. bangga as anak mak tp x suka dengan gelaran anak manja mak!!.... may b itu jgak yg berlaku ngan kes PAPADOM kan!! ... berlainan dia dijg dr kecik sampa dewasa oleh mr papa selepas kematian mama..
Mcm keindahan alam nie.. Semuanya kurniaan Allah yg Maha Esa. penuh dengan warna-warni kehidupan. Kita sendiri yg menwarnakan kehidupan kita sebegaimana sekarang.. biru, hijau, kuning or pink!! .. But Alllah dah tentukan segalanya!! ..... 
Sebagaimana jua kita mencorak kan anak2 kita sendiri.. fuhhh panjang aiiii aku bebel malam nie.. 

kekenyangan kot coz br lepas makan nasi goreng ikan masin hasil masakan mr papa.. Alhamdulillah apa haku nak makan even simple dia ttp masak ... ckuplah makan utk kami 3 beranak.. buat haku mengisi kekosongan perut ni coz seharian muntah ngan makanan kedai.. huhuh tq mr papa!! .. Dia pun dah naik risaw coz berat haku turun time check up semalam.. huhu seb baik misi x bebel!!1.. itu pasal dia plak bebel kat mr mama.. nak wat cam mana x lalu makan la dear ..

Itulah kisah kaseh sayang haku sekeluarga buat tatapan n peringatan sdiri.. mana2 info adalah dr luahan sdiri n bukan utk membanggakan femly kecilku ini .. kami ttp manusia biasa yg biasa mengundang kesilapan tp I'Allah mana mampu akan diperbaiki utk membetulkan kelemahan kami .

2 comments:

zura@iwan said...

aku pn br tgk papadom kt astro...hehe...mmg kuat tul kasih syg sorg ayah kan....tp kt luar ada ke cm tu ek..hehe..smpi ikut anak ke mn sj..hikss..

Naimah SiDiK said...

itulah kan.. kaseh seorang ayah .. plak2 after kematian isteri gitulah jdnya.. tp haku rasa ada manusia sebegitu... as protection plak2 anak pompuan.. la nie mcm2....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...