Monday, December 6, 2010

Lawatan sambil Belajar ke Jusco : Part 1

Salam all ....

Ni pun kes citer lama br sempat nak hpdate.. asyik2 mak buyung ni hupdate pasal diri sdiri ja kan lupa terus pasal anak teruna sorang nie..

Nie kisah lawatan kali pertama meka2 iaitu Mr papa n lil Qayyim ke Jusco Perda utk show Dino Park yg dibawakan khas dr PetroSains Petronas KL.. Alhamdulillah x leh terjah ke KL so amik peluang sesambil layan Dino kat sini..

n Off course la masuk berbayar, but this is ac2ally aku x join skali ngan Chenta ber2 coz time ni aku ngah bekursus di KL iaitu pd 24-26 Nov baru2 nie.. So aku cadangkan 2 mr papa just bawak lil Qayyim pergi terjah dulu sementar dia bukak kang melepas plak rugii !!!! ........ bukan senang nak dapat tgk semua nie.. Nak p KL jauh skali.. huhuhu so memandangkan la nie pun cuti sekolah sure ramai x kira lah hr aa pun n kebetulan now plak ada Sale kat Jusco 2....

So selingan gambar2 lil Qayyim dalam ngan Dino .....





Amacam.. ok x?? so teman2 semua kalau free jgn lupa singgah Jusco Perda k.. Aras 1 D area.. dekat ngan park kanak2.. Kira bagus utk proses pembelajaran anak2 kita selain dok melayan Jurassic Park kat HBO... Bukan apa this is kind of real coz byk info leh dapat n ada area utk depa jd ahli kaji sejarah.... carik2 tulang DINO.. mmg bagus laaa ... n x salah aku Dino Park ini dilanjutkan sehingga tahun depan... tp x pasti sampai bila.. hehehhe coz lg beberapa hr ja tahun depan kan .... so jgn lupa k ..... x rugi yeerrr kawan2 kalau anak2 masuk sini. n Alhamdulillah anak aku x nangis tgk Dino 2 semua cozikut citer laki aku ada budak nangis.. may b bunyi2an kot buat meka2 gelabah... takut kena makan kan.. imagination budak2 sapa lah yg taw..So ad parents guidelah meka2 ini kalau anak jenis penakut.. x mcm anak aku yg mmg jenis lasak n aktive..so mmg x heran aaaa!!!.. siap ank masuk lam kandang DiNO lg.. hahaha seb baik sempat kena tarik ngan laki aku.. kalau aku ada skali time 2...maw terjerit2.......... kisah anak aku!!!............

K lah..gua nak sambung lipat kain plaks..mata x leh nak lelap nie.. x dak menda nak buat so habiskan lipatan kain je la while anak n suami dah lena . sesambil siapkan kerja rumah mana yg patut...mopping n sweeping coz td ptg ayem tumpahkan sos cili.... huhuh esok dia gak nak main tkt melekit kalau x mop..

so Chow ya kengkawan............... WassaLam .........

4 comments:

wana said...

wahhh..ni best kalo bawak hadi ngan alya hehheee..sonok ayem ye..x pe la nad,,jln puas2 nnt dlm pantang dah x leh jln huhuhuuu..

Naimah SiDiK said...

itu la c'wa..time nie la nak jalan puas2 pun..nanti dah b'pantang dok lam rumah ja la.. huhuhu

riza said...

wah...aku pun nak bwk anak aku p..tp lg 2 minggu ada lg kot..

Naimah SiDiK said...

ada g tp x pasti sampai bulan brapa coz dengaq citer dilanjutkan. bwkla anak2 coz x rugi bg aku la kan... hehehhe coz dr dok tgk kat tv... so ni ala2 real gitewww.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...