Wednesday, December 22, 2010

Latest ME @ 8 mths ++

Salam malam khamis 2 all ...............

Haku btul2 x leh lena malam nie!!.. tadi mr papa take turn tidokan lil Qayyim sesambil layan dia baca Mc'Queen magazines utk kali yg ke-50 kalinya. huhuh dah la seharian dia x lena hr nie so foa sure keletihan n moody skit sebelum tido!!.. Mcm2 peel dia buat kalau penat.. Sdiri paham la kan budak2 kalau x ckup tido cam mana.

Semua benda x jadik n serba x kena.. huhu melayan ja la. Seb baek mr papa jenis sabo.. kalau haku ???? dengan boyot2 gini haku cepat marah skit!.. penat kot nooo ....

Ok back 2 my topic .. as usual haku kan suka bebel2 blaa blaa blaa blaa ..... just nak show off skit haku yg ngah boyot 8 bulan nie.. Rasanya dah lama tuan punya blog x amik gambaq sdiri ka.. or erti kata len possing maut sdiri... heheheh

So after maghrib td before dinner sempat la haku snap sdiri depan cermin w/o face.. sori la eiks kengkawan coz haku hanya tunjuk pewut shj ... muka2 yg tembam ni sorok dahulu buat sementara waktu.. Bukan malu or segan ke hape.. tp ac2ally muka x mandi... hehehhehhe segan aaa. atas alasan sejuk haku lani mandi ngan air suam shj bukan direct air paip.. sori yeeee haku mmg x tahan ngan air paip!.. very da cold!! auwccchhhhhhhhhhhhhhh ......... cian bby lam pewut nie kena sejuk2 kan.. x tahn aaaa menggigil sejuk sampai ke tulang taw kalau pepagi kena air sejuk!!.....





                                                                   



Nielah pandangan tepi badan haku skarang.. So sdiri tgklah n pk lah cam mana haku kalau berjalan lanie.. cepat penat n even tido pun sure nafas berbunyi.. n Alhamdulillah stakat ni kandungan sihat cuma BP rendah sgt2.. n skarang musim makan pun dah x lalu balik cam awal2 dulu.. Siang mmg x makan nasi tp haku gantikan kan dgn makanan lain.. malam shj aku makan nasi.. n prefer masak coz even simple tp lalu skit makan cthnya : ikan bilis goreng + bayam masak air + telur dadar.

Now dah masuk 33 weeks n alhamdulillah brg kelengkapan semua dah sedia cuma few more stuff dr rumah kakak blom sempat haku terjah.. Tgkla kalau ada kelapangan nanti cam mana. n berat haku stakat ni dah naik 9kg after lost teruk time 1st trimester ..

But td after tidokan mr Qayyim, mr papa dok tanya 3-4x bout last check-up utk bersalin bila.. huhuh donno la dear even plan nak bersalin kat muslimah.. so ingat nx mth Jan 2011 nak kena p wat check-up jgaks kat muslimah sebelum bersalin.. kang muslimah x mo plak terima haku kan dah susah... heheh tp ye ke x mo?? dwet masyuk nie... hehheh





Selingan skit gambaq time haku p kursus awal Dec baru2 ni kat KL... hehehhe time ni dalam 29weeks.. terpaksa bercover2 ngan shawls coz sejukss sgt2 air-cond kat Shah Alam lc nie.. huhu x tahan oooo coz ni fest day...

Nanti la i plan amik gambaq bebanyak n uplod kalau ada masa sebelum cuti bersalin yerr .. kenangan time preggy kan... Nanti leh tunjuk kat anak cucu gambaq haku time preggy ...

klah ... bed time already.. mata cam ngantuk n harapan dapat tido lena malam nie .. like tis!!!....... aminnn .....


3 comments:

Gieyana said...

comell pewutt kamooo Nad..mau jugak camtu! tp nnt lah..hahaha...

mmg skrg skrg ni air paip sejukkkkk sgt!

zura@iwan said...

dpt gk tgk pewot hg weyyy...fuhh2...kasi jgkit sm aku...amin....

Naimah SiDiK said...

G: hehehhe... bg kasik dpr scrol dl arrr..... br follow n kasik kwn kat nuree taw..

Zura : tgk lelama skit amik berkat k .. hehe i'Allah ada rezeki ang k..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...