Thursday, December 9, 2010

Preggy Mama yg byk Songeh!!..........

Cepat masa berlalu.. cepat plak terasa aku preggy tis time. Dah masuk 31weeks. HUmm few more weeks 2 go sebelum meletopss .. n now just nak story skit bout aku yg x leh nak lena time malam hari... huhuhu cam sadis plak coz susah nooo nak pejamkan mata time sepatutnya lena dalam lingkungan  kui 10pm ke atas ... cam mana nak lena nie?? makan ubat tido leh x?? tobat kena batang penyapu ngan laki haku... wargggggg .. hehe saje je.. dia mana la penah pkul2 haku nie.. sayang ke kalau x pernah pukul bini?? Stakat nie blom ada krisi rumahtangga yg menyebabkan pergaduhan .. Alhamdulillah sekadar kecilkecilan shj itupun sbb haku gaks.. hahhahahha

Back 2 my storyyyyyy ......................... malam x leh nak lena. Apa kes eiks?? Adakah sbb bby dlm pewut ni active dimalam hari?? kadang2 n tentu masa sgt.. siang pun active gaks.. over makan?? hummm rasanya berat haku x naik since last meeting ngan gean ... cian haku kan!!.. penjelmaan semula x lalu makan nie. nasi sepinggan pun sampai sejam br habis.. itu kalau habis, kalau x masuk tong sampah or masuk perut laki haku!!...

Dah try tukaq position tido coz sebelum ni haku suka sgt kanan atas kiri.. try tukaq kiri atas kanan..wahhhhhh bby lam puwet tendang sana sini... tendang la siku la semu ada.. cam dok wat acrobatik plak rasanya dalam pewut nie.. x tahan .................................. ah ah ah ... terpaksa gagahkan angkat badan tukaq balik position lama.. last2 semalam every single hrs aku terjaga?? sejuk ke?? x sgt pun.. kipas ja dipasang..

Last2 sampai terjg subuh terus bgun solat subuh ngan laki aku b4 dia siap2 g keja.. terkejuksss berukss me papa heran coz haku bgun awal!!... hahaah slalu subuh pun 630am.. ehehe itu kira awal gaks 2.. ntah susah nooooo nak lena semenjak 2 nie... mcm nak makan somethings la plak bg lena cepat!!........tp apanya makanan yg leh wat ngantuks??? .........

Then mula la kat ofc x bermaya semacam mayat hidup!!!..... mata lebam n x secumils selalu.. haha cumil ke?? sdiri pujila laaaaaa.. Any IDEAS, position lena mana yg sesuai tuk preggy mana cam haku nie?? huhuh ni pun hupdate blog sampai 2 utk malam nie gara2 x lena.. mata x maw nak pejammm ....... but my lil Qayyim n mr papa dah sampai Uk kot main snow.. but me?? stil kat sini kn tinggal!!!................ wargggggggggg warggg ...
May b nielah masalah ibu2 mengandung kan .. Dugaan berat semua nie. Tp dugaan kali ni btul2 tahap dewa.


Antaranya :

1) Aku still makan asam but tgk time. agak2 nak muntah aku carik asam ko warna putih
2) malam susah nak lena .. even x tido ptg pun coz kerja kan...
3) x lalu makan nasi ..
4) but suka makan coklat MENTOS!! .........
5) Pedih hulu hati kadang2 ...
6) Cepat sgt penin2 lalat... yg haku taw darah rendah!!! ...........
7) tekakku loya ........ semua jenis makanan rasa x sedap
8) muntah pg2 every time brushing my teeth
9) allergic ngan  daging ayam BUT haku suka tulang ayam goreng rapus2..... 
10) dipaksa makan ikan bilis n bayam oleh mr suami ...... cemuihhhhhh laaaaaa!!!!

tis time byk ngajaq aku apa itu KESABARAN.. dengan manusia di sekeliling nak kena jg hati..jg mulut n jg mata..jg telinga... semua benda kena pantang!!! ... pendek kata jgn hover laaa tp ttp gediksss!!.. hahahha cam mana nie???  janji gediksss ngan laki sdiri kan... Ada aku kesah???? ..........

Pendek kata kawan2 penyakit kali nie membataskan sedikit pergerakan haku!!.. cepat moody but mr papa hr dok pesan x mo moody tkt kenan kat anak.. cerikan diri sendiri even x ceria cam mana pun.. jgn cepat melatah n kurangkan fesbuk!!!.. hahaha good idea la dear!!.. tp kalau terbuka lama skit pun mungkin kat ofc coz haku kat rumah suka bc blog kengkawan especially blog berikut :

   1) suzie284.blogspot.com
   2) irinenadia.blogspot.com
   3) kalau nak sopping shawls
   4) CPM Honey
   5) G-Nureen
   6) Zura-Iwan
   7) Jujue Lopez
   8) bout fully EBM :  haku pun cadang nak cam gini nanti..i'Allah doakan haku k!!.....
  
But daily routine ..blog kengkawan len pun haku terjah tgk kalau ada latest topic yg agak menariks n tertariks utk haku membaca.. but mostly bout BM.. humm coz haku berhazam nak wat cam 2 gaks nx year 4 my lil.. 1st dulu utk si qayyim hanya direct from breast n alhamdulillah smpi 3 thun aku susukan dia.

So doakan aku yerrr ........ aminnnn k lah haku chow dulu. nak terjah susuibu.com plaks!!!.. kot2 ada alatest news dsana!!...... bye chow yaaa!!!....................... jommmmm aaa kalau nak folllow gaks.......

2 comments:

wana said...

kesian naimah ye..still x lalu mkn & muntah2 ye..sabaq je la..a few weeks to go kan..

wa plak kali ni alhamdulillah tidoq lena gak tp kena tido dlm ekon..sbb cepat b'peluh..huhuhuuu..tp kalo ujan x la pakai kipas udah..

tp mmg x selesa jugak sbb kdg2 ke kiri kdg2 ke kanan..tp lebih selesa kiri..la ni kaki plak cepat lenguh nak2 tang peha..lemak byk kot hahahaa..

naim kalo nk lena tido,try minum susu sblm tido ye..

Naimah SiDiK said...

hUMMMM minum susu eiks?? nanti naim try coz x penah try g.. huhuh byk sungguh karenah kali nie.. btul2 lenguh tang paha.. tang tidoq paling x selesa..baring2 depan tv lg x tahan nak kena lapik toto tebal2 br ok..kalau x jgn harap la .. cepat sakit belakang.. umur br 30.. tp dah cam gini... huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...