Tuesday, December 21, 2010

Lil Qayyim n Mc'Queen

Salam 2 all ..

Mood = Rajin + Penat

Sesambil temankan lil Qayyim melayan Upin n Ipin  @ 615 di tengah hari nie... sementara haku sdiri nak menunaikan fardhu wajib.. so sempat gaks hupdate new en3 again n again utk hr nie.. Rajin plak kan..

Bukan hape pun..dr kisah cuti2 dok rumah so kenalah wat kerja rumah kan yg x pernah2 abis...
Dari pg haku sapu-sampah keliling dalam rumah sampaikan 3 bilik. Yelah master bedroom,guestroom and restroom a.k.a playroom anak haku!!.. hahha dah sapu n cuci sawang, kena lah mop.. dah seminggu rasanya rumah haku ni x bermop langsung. Naik geli nak pijak.. Dah la lil Qayyim ni suka sgt sepahkan mainan n last few days haku masak x mop pun sampai ke depan.. just mop kitchen area smata2.. Itupun bukan haku yg mop ac2allly.. mr papa yg mop dulu.. Tp kalau bab menyapu mmg dia suka n basuh kain!!... haku?? dok lepak layan tv..

Settle kerja rumah bagai, aku kemas plak playroom qayyim 2.. byk sgt mainan dia naik rimas haku nengok. maw jual online nie.. tp cam sayang plak coz dia mmg skan kutip main semula mainan dia n heran sgt2 dia taw tang mana mainan dia di simpan coz mr papa dah kelaskan mana nak simpan jenis2 mainan besar n mana space utk mainan kecik2... itu style depa la kan so haku x masuk campoq!!! ... bab kemas2 kan mainan ni mmg haku x suka coz aku jenis campak je dalam bakul mainan dia or dalam bakul.. But mr papa plak jenis fussy n katanya senang Qayyim nak carik semula, x payah dia sepahkan semula mainan yg dia x nak.. dibelinya tupperware kecik utk simpan keta2 mainan kecil, plastik utk simpanan tentera2 kecil n seangkatan n semua jenis binatang kecil di asingkan .... Dia yg rajin tp haku .... sumbat je mana nampak space..





So dah dia kemas cam 2, mr teruna ni dah terikut2 la style storage gitew.. haku plak di ajarnya td!!.. "mama...ni kemas sini, car dlm nie".. adushhhhhhhhhhhhhhhh........... pecah kepala cam nie..

So ??? ikut je la yer ...... moral of da stories........ jgn membangkang perintah mr papa!!... hahha

                  Kalau gamabr2 di atas adalah mainan yg tanpa bateri, n now inilah dia jenis remote ctrl plak..

Sdiri tgk ... kalau gitew punya byk jenis remote cars.... ni sapa punya minat nie?? anak ka BAPAK?? hahahha.. Tp si kecik 3 tahun nie memerlukan bantuan gaks kan so alang2 anak usya je la bila mr papa main.. bley ke gitew???

Gitu blom lg mr papa amik peluang lepaskan gian time anak lena tido!!! ... haaha aku malas nak snap picca mr papa  dok men remote car.. Kalau dulu zaaman2 sdiri z dapat so tumpang mainan anak2 pun kira ok la kan.. Stakat lil Qayyim ni bukan main lama mana pun.. kejap jaa.. tp la nie dok addict ngan Mc'Queen plak.. aku ingat nak try survey kat amazon.com or e-bay la kot2 lg murah compared ngan rege kat mall kat sini.. Tesco n C4 haku dah survey mg rege kaw2 .. blom usya kat toy r us lg.. try usya online dulu laaa....
huhhu .... harap2 dapat la murah skit la kot.... amin !!.......

2 comments:

zura@iwan said...

byknya menan dier...

Naimah SiDiK said...

anak teruna ginilah zura..
ac2ally kami lg xcited dr dia masa bby time laa..
but now asall g mall je mesti dia dah taw tang mana kedai jual toys... hehhehe
pokaila mak n bapak dia slalu gini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...