Thursday, December 30, 2010

Tahniah buat semua Pemain

Bersua di petang hari... huhuh alhamdulillah esok n lusa cuti.. but sunday?? donno la!! ...

Tp since 945mlm semalam seseolah rakyat malaysia dihujani dengan salji2 bewarna warni coz meraikan kejayaan pasukan bola sepak yg menang piala Suzuki!!.. Alhamdulillah dengan membawa pulang ganjaran yg agak lumayan RM380K.. aggaran after convery coz dapat lam bentuk US dollar kan.. so sdiri darab aa.. Ini semua rezeki buat semua pemain2 yg telah berjuang eventhough  kalah tipis di stadium Indonesia tp menang mengikut agreget.. Rezeki jua buat semua pemain juga satu hadiah perkahwinan buat pemain yg terpaksa postpones honeymoon.. ntah sapa namanya..


But M'sia n K.RajaGopal patut berbangga dengan anak2  buah yg muda... diberi kepercyaan bermain di padang lawan dengan penuh keyakinan... Nampak ja kita kecik tp x kisah la semangat berjuang ttp nak kena ada. Moga zaman kegemilangan bola kita akan bersinar kembali dengan adanya pendeddahan sebegini rupa..
Even haku terus terang x brapa minat ngan local football tp bila tgk game semalam ... fuhhhh cabaran sungguh kan coz bermain d tempat lawan dengan pancaran laser sana sini .... masih lagi ada penyokong yg bersifat dendam sebegitu rupa kan... konon2 depa kalah di M'sia atas alasan laser di pancarklan ke muka keeper ... so now time 2 revenge!!!.......... masya Allah cetek sungguh akal manusia nie kan.. masih sempat berbalas dendam gara2 kekalahan bola.. Sometimes kita nak kena refer balik dengan liga Europe .. even mana2 team turun division ke... ttp ada peminat setia n pergaduhan?? semua 2 negara maju kan... so masing2 seseolah terima adat permainan.. kalah n menang adat pertandingan .... kena terima!! .........

Pemain Indon pun dikalangan yg terbaek.... cuma gerak tanduk permainan agak kasar... x pe coz pengadil yg menilai kan.. so sapa la haku nie nak nilai semua 2.. bukan ada lisence referee pun ka!!!... heehhe sekadar silent kan tv dari mendengar ulasan di TV1... hehe nape??? saje jeee.. x suka sgt ngan pengulas local nie.. merapu skit yg bukan2... n even x dak script pun jgn la melalut sgt2 .... last2 aku terus ke channel 813, lg puas hati!!! .... hehehhe ..




tgk2..haku plak bebel pasal pengulas... ikutkan citer bola jaa.. but beshhhhh sgt2 bila Hr umumkan pekeliling esok cuti!!...... best best!!! ... lepak kat rumah ngan lil Qayyim.. plan esok leh masak2 macaroni + cheese... best kan??? nak nak x?? singgah le rumah kalau rajin .. OPsss ...... pls let me know in advance yaaaaaa... bukan hape tkt x ckup jeeeee

Piala AFF Suzuki: PM isytihar cuti umum Jumaat ini
2010/12/30

KUALA LUMPUR: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak sebentar tadi mengumumkan Jumaat ini (31 Disember) sebagai cuti umum sempena kejayaan sulung pasukan bola sepak kebangsaan pada kejohanan Piala AFF Suzuki 2010. - BERNAMA

2 comments:

Papa Mifz said...

Malaysia mmg layak menang....terbaik..cayala...!!

Naimah SiDiK said...

itu semestinya... good job n well done buat m'sia team..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...