Tuesday, May 11, 2010

:: Selera Aku ::

heh selera ni tajuk makan2 eh??? hehehe ye ke? ntah aku also donno apa maksudnya di sebalik tajuk kan. Ntah dalam minda mcm banyak idea nak menulis but malas!! Aku lebey2 plak kat fesbuk. sesaja contact semula ngan geng2 lama kat sana. seems after skol x jumpa so now on.. mcm banyak sgt story nak tanya!.. berbalik kpd tajuk kan.. aku mcm dapat somethings dari fesbuk.. sesaja terjah ke wall member2..Bagi aku ok je .. x dak melebihi apa2.. Apa2 coretan thru wall is based on masing2 punya citer taw!.. bukan kata fesbuk x leh crita bout  hal rumahtangga tp bagi aku kan semua sourses x bey..  ni dok sibuk2 kata fesbuk keburukan. bg aku blog pon sama gaks.. lglah ni story semata2... so masing2 story bout diri n family.. Bg aku lantakla org nak cakap aku bercerita pasal laki or aku tunjuk2.. tp "nawaitu" atas masing2.. bercerita n bukan utk bangga diri!!.... blog cam mana plak?? hahhaha ntah?? malas nak sebuk2 hal org len.. sedangkan aku sdiri banyak kerja .. dirumah ngan anak,suami, kerja rumah... kat ofc kerja hr2 kena pk.. mana ngan panggilan tepon sampaikan x sempat nak layan!!.. laki aku slalu cakap mama ni dh mcm operator!!...... wat 2 do sayang.. kerja
Aku rindu ngan Qayyim time nie.. windu sgtttttttttt ........ timenie pun dia dah tunjuk notty .. sgt2 la notty!!..membersar di depan mata kami!.. cepat masa berlalu.. dah 3 tahun anak teruna aku nie.. windu nak pegang bby lagi nie.. sedang berusaha ke arah itu sebenarnya.. i'Allah moga2 Allah berikan apa yg di mohon!... Qayyim pun dok mintak adik dah nie.. nanak bby jee memanjang.. sampaikan aku jenuh nak xplain nie... hahha papa d[pun dah mention awal2 "pls jgn berharap sgt"... adushhhhhhh ..... cian aku kan!!..... sabo je la....

bam bam si kenit mama nie.. gerammmmm aku nak geget!!......

nie plak qayyim dalam 7 bulan rasanya kat pantai bersih.. lepak2 waktu petang!....

ahhhhhh rindu nya zaman lama2 dulu!!.... kisah lama as teladan.. jgn toleh semula ke belakang tp pandang ke depan ! Jadikan pengajaran semua nie.. dr O kami bermula hingga skarang.. alhamdulillah semuanya mampu mana yg termampu... Tapi aku bersyukur coz Mr Papa byk membantu n membimbing aku ke arah yg lebih selesa.....

OOOppss bebel banyak ooo pasal anak kan.. cilapppp ahh..Berbalik kpd tajuk aku di atas! ..  Aku amik apa yg dibicarakan as cabaran.. aku x kesah semua 2.. janji bukan ang bg aku makan n pakai!.. aku jg hal family aku so?? no cares!!.. as frenx ikutkan aku dah lama nak DEL dr friends list but Mr Hubby mention awal2... jgn cam 2.. terima apa yg dibicarakan as teladan .. jgn tersalah langkah lg.. kita bukan mcm org len.. biar kita d bawah selalu, coz DSANA ttp sama level..Zaman sekarang semua ikut darjat la.. but penghujung dunia??? no more atas ke .. bawah kee.. ko kaya ke.. miskin ka... perbuatan duniawi ukuran segalanya.. tu pesan papa!!........ aku?? YES SIR!!.......


tQ papa 4 sharing nfo!. Alhamdulillah even aku sdiri labelkan kami "MISKIN" tp biar kaya dengan budi bicara!... Suka hati kamilah nak cut credit card dimana hutang banyak2 tue berjelas.... even hutang pun janji bayar kan.. bukan curi dwet orang.. nak wat loan pun.. lantak la hal kami ka!!.. aku sampai la nie berhati2 n malas nak amik port apa yg dibicarakan!.. latak ko lah!... ko ada pembimbing sendiri kan.. so masing2 tanggung la.. bukan aku!.. ni aku pun dah dapat free dosa nie... luahan terlalu besar ..... ikukan malas nk publish tp hati ku sakittttttttt .....................
Kalau la laki aku baca.. tobat kena fire nie....  apa pun ada explanation semua nie.. Harap dia tegur ngan indah sekali..kisah aku n dia ...


P/S :  jgn amik taw hal org dah lepas nie ...
jgn terpengaruh ngan kisah2 fesbuk
jgn melayan manusia itew....







2 comments:

wana said...

knapa naim?apa lg yg boleh dikatakan melain sabar aje..masing2 org masing2 cara & gaya...kita b'blog & b'fb gaya kita..lantak la org nk kata apapun,yg ptg niat..s/ada niat nk menunjuk @ nk sharing s/thing..

cwa rasa lebih baik menunjuk sst dr m'perkatan @ m'burukkn sst..kdg2 ada je cwa baca fb & blog utk m'burukkan org itu ini x ubah spt m'jaga tepi kain org lain..kalo benda baik x apa jugak ini benda buruk..mmmm...

honestly..cwa senang dgn cara naim b'fikir & menulis..kita x kacau org,x kata org,kita cuma b'bicara ttg keluarga..mgkn kita senang menulis ttg ilmu kekeluargaan..kalo nk b'ckp pasal politik,sosial dll mgkn diaorg perlu cari link lain kan..

last but not least kalo ada ckp2 cwa yg kurang menyenangkn sila tegur ye..kdg2 kita ni ada yg t'lepas pandang..k

Naimah SiDiK said...

ala wa nie.. kengkadang kita manusia sentiasa buat kesilapan.. sapa cakap x dak salah??? huhuh tu jenis bongkak n sombong namanya.. hidup ngan diri sendiri la jawapnya.. naim jenis terima dengan apa yg ketentuannya n dalam masa yg sama nak kena usaha lbey!!... c'wa pun naim tgk ok ja bab blog nie.. masing2 punya idea kan.. plak2 ngan hal family.. huhuh tp naim pun hubby dok monitor apa yg naim post.. bek kata fesbuk n blog coz tkt sakitkan hati kawan2 yg baca.. so just for fun nsharing some ideas ... x lebey dari itew .....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...