Thursday, October 7, 2010

Dah besar pewut aku nie !! ...........

fuhh .. pejam celik ... pejam celik dah 5 bulan++ aku preggy .. seb baik still lagi celik!.. Alhamdulillah bersyukur pada yg Maha Esa. n dengan Anugerah yg amat2 berharga nie. Aku dapat lg merasai kenikmatan mengandung buat kali ke-2 after 3.5 years.. mencuba ngandung pun hampir 5 bulan gaks.. Alhamdulillah dah ini rezeki Allah bg kan.. berjaya jua akhirnya kami....


Dan manusia xcited x lain x bukan anak aku n laki aku.. ngalahkan aku plak!!.. apa kata laki aku plak try ngandung nx time.. sure aku plak hover hover kan ... hahahhah..............

x kisah la.. ni semua atas rezeki masing2.. n sebagai hamba-Nya aku akan cuba merjaga amanah di beri ini sedaya mungkin dengan penuh kasih sayang seperti mana aku curahkan utk Muhammad Qayyim Haris bin Che Harun..


Tp ramai yg cakap tgk aku preggy kali ni cam pompuan.. huhuh ntahla kawan2...
To be honest aku curahkan kat sini ..... aku x pk jantina anak yg aku kandungi. Naluri aku x memihak pd jantina.. either boy or gurls langsung kali nie. May b dr 1st week aku preggy sampai 5 bulan aku mengalami alahan makan teruk tahanp dewa.. sampai semua org tanya bab jantina aku x minat!!........
Aku berserah pd rezeki Allah but laki aku pun mention "jgn pk sgt pasak jantina bby, asalkan bby keluar nanti sihat n ckup sifat" .. so atas nasihat sang suami ku ikutje la.. tp mmg betui pun..
Dalam ketahap dewa aku alahan teruk .. terdengar sang suami sebut2... "kalau gini teruk ngandung, kita 2 anak ckup la.." ...heeheh cam give up je mr papa??.. ya ka?? aku takut la nei ja dia maw 2 anak.. esok lusa 3-4 tahun akan datang dok gadoh nak bby plaks.. kan kan .....

Aku berserah pd rezeki.. Tp after 2nd bby aku ingat nak plak about 4-5 years... mc aku plan 2nd nie... x nak la dok mention rezeki2.... tp x dak Quality kan... stakat Quantity semua bley buat.. tp Quality nak kena jaga gaks ..........



Quality anak n tahap kesihatan ibu pun kena gak amik kira.. semua 2 mempengaruhi!!!................Sesambil temankan anak layab tv, sempat aku snap gambaq aku skarang. huhuhu perut nampak.. bby kicking pun dah rasa.... tp nape kawan2 yg dok jumpa cakap perut aku kecik.. x mcm 5 bulan? naik seram sejuk aku dengaq cam 2.. huhuh jgn la , buat aku takut.. sampaikna last check up last monday.. aku sempat tanya misi, perut aku ok ka?? besar ni ok ka?? normal ka?? dia cuma cakap ikut jenis preggy women semua ni.. kalau dah jenis perut kecik tp bby sihat kita Alhamdulillah!!.... lega aku dengaq.. Dia cuma mintak aku monitor darah n makan ikut suggestion coz tkt kena anemia teruk time ngandung nie.. kena hati2 bley pengsan oooo .....

Patut la sejak menjak ni aku x bley berdiri lama2.. n berjalan lama2.. mula la nampak bintan2 berkelipan kat depan mata nie.. huhuhuh ........

So atas cadangan misi banyk kan makan sayuran hijau cam bayam .. n ikan bilis or kerang.. tgk selera ibu la!!... eeehhee kerang? bayam?? 2 jenis aku x lalu nak makan setakat nie.. ikan bilis ok lg laaa.. cuba la eiks makan kot2 membantu aku.. demi kesihatan semua nie...
Kwn2 dah tgk kan perut aku ... normal size kan utk 5++ ... tul tak?? aku rasa adalg jenis yg kecik taw...

x kisah la kecik ka, besaq ka perut ibu ngandung asalkan bby sihat.. Itu doa aku... kwn2 pun doakan lah eik .
Hummss ........ dah maghrib ke?? cepat masa berlalu kan .. sebelum aku terlepas better aku solat dulu yerr....
k lah chowwwwwwwwwww ..........................

4 comments:

wana said...

wahhh dah npk besaq perut tu heheeee..ala x kisah la kecik ke besaq ke janji bb dlm tu sihat walafiat..ok..

naimah dah scan ke?kalo dah npk bgtau la ye..wa dulu 2nd xcited sgt nak anak pompuan sbb geram tgk baju2 bb yg comel2 tu,mmg sentiasa b'doa moga2 dpt girl.. alhamdulillah akhirnya t'makbul..la ni kalo dpt boy pun sronok tp kalo rezeki Allah bg girl pun sronok hehehe..mcm2 ye..

naim pun slalu la b'doa moga2 dpt girl buat peneman,tp kalo sama geng ngan ayem & papa pun x pe,anak kita jugak kan :D

Naimah SiDiK said...

kan3.. dah nampak kan!!.. ehehe naimah pun cam dah rasa berat ja la nie..

itulah x kisah la perut kecik or besar asalkan bby sihat kan..

plan 7 or 8 bulan baru nak p scan. dok survey2 klinik mana nak p wat scan ne.. hehee

c'wa pun nanti scan bgtaw la eiks...

shi3la said...

dah 5 bulan preggy dah tak lamer dah tue...kejap jerk kang dah 9 bulan..sy ms preggy ari tuh kurang darah..ari2 makan kerang...Alhamdulilah nak bersalin darah naik 12...

salam kenal dari sy yer..rasenyer sy pestime singgah sini..

Naimah SiDiK said...

salam kenalan jua buat shiela..

pestime eh.. singgah2 lg k.. tp ginilah mood mak buyung.. cam x tentu sejak menjak nie.. huhuh ...
makan kerang eh.. stakat ni saya dok amalkan makan itulah jua.. mintak2 nx meeting ngan nurse naik semula Bp nie..itulah cam x sabo nak tunggu EDD...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...