Sunday, December 27, 2009

-CHRISTMAS HOLIDAYS-

Kebetulan aku cuti 2day so... banyak plan actually.. but my hubby decide jalan2 penang je la.Aku plan nak bawak lil Qayyim mandi manda kat Lake Town.. akan tetapi aku plakss kurang SIHAT a.k.a 'datang bulan'... so papa decide x payahla maandi kat mana2.. kita mandi kat rumah then jalan2 jee.. ehhe poyo taw ayat hubby aku nie. layan jee la mulut dia.. anak n bapak sama je,osi kecik ni kalau dah bercakap mmg x stop kecuali ada makanan lam mulut. Banyak dia bertanya sampaikan kadang2 aku kena stop apa2 kerja melayan dia cakap.. anak2 yg sedang membesar nie dengan kehidupan dalam pekan banyak benda dia nka taw info.. So me as mummy try to explain mana yg bley!!... sadis gaks coz slalu dia lebih banyak ngan papa dia.. story time b4 tidoq pon lebih kepada papa.. kesal?? don't think so!! Ok berbalik ngan kisah cuti kitaorg .. siap2 after dalam pukul 11 lebih.. tp memandangkan aku yg amik masa skit kluaq rumah lewat skit. plan 1st ajak papa g C4 sopping barang2 dapur aku yg mmg dah kering.. mana la nak berasap kalau dapur koosong.. haha.. taw x pee!! tp papa terus ke Jusco Perda dl ada benda dia nak usya .. then dalam after zohor br terus ke C4.. parking penuh!! dengan ada plak sessi mencari2 parrking.. huhuh cuaca agak mendung.. ayem plak aku taruk lam buggy.. x laarat nak mengejar sana sini.. last2 aku ikat lam tuh. puas ati.. tp cam ramey memerhati .. sure depa heran kan... cz ada sorang akak tanya aku td.. ;'brapa umoq anak??' hehe dia cakapla dah besaq still dalam stroller.. humm aku bgtaw la br nak masuk 3 thun nx 2 mths.. huhuh mak aiii dia terkejut.. "akak tgk cam 3-4 taun...'' .. tp lam hati aku terdetik kalau 3-4 tahun x leh dok lam tue ka??? saje jee selingan.. atas alasan anak aku ni jens x takut kan new people... terpaksa aku amik langkah2 keselamatan cam nie.. even dia dah besaq.. Tp kalau kat Europe x dak heran la budak 4-6 tahun still dalam stroller.. dah budak2 cam nie mana la tahan jalan lam2.. cepat penat.. dok lam tue lena jaaa sambil makan.. duduk je kan.. tp sampai gak tempat dituju.. hahahha tp bg aku lantakla manusia mana nak tgk pon.. x heran. janji aku taw peranga anak aku ni cam mana.. terpaksa aku ikat dr dia lari sana-sini.. karang ilang len citer plakss.. dah2.. bbel banyak nie!!tp after Q panjang kat c4.. semula kami ke Jusco perda.. hubby nanak tgk benda alah nie..terus berkenan sampai bawak balik kerumah... bukan free ye tuan2 n puan2... berbayar.. ntah sapa dapat bonus banyak ntath?? huhuhu............ dia jugaks!!! haha.....
semua alayan picca je laaa apa yg laki aku dok gaduh nanak sangat2 beli.. excited tahaop gabanzzz..... Helicopter controller..hargammg aku x taw coz dia yg made sdiri.. dengan tahap aku yg tengah kepenatan sakit perut & sakit gusi & sakit kepala coz diri sdiri yg mmg kurang makan.. hwaaa hwaa.. cam mana nak makan sakit gusi nie?? eeee saboo Nad! sabo!!.......... Will be continue nx entry........... wassalam semua......

3 comments:

zura@iwan said...

bestkan cuti2 jln2...

wana said...

naim..laki wa pun layan gak heli tu,siap beli lg tp x tau beli kt ne..wa ni malas nk ambik pusing sbb kalo mahal harus wa bebel punye la he..he..bukan pe main x sgt pun buat hiasan kt almari tu je!

Naimah SiDiK said...

WANA @ naim malas nak bebel wa coz dah lama dia ngidam nak beli.. tis time lepaskan la coz mmg dia simpan dwet dah lama.. cian plaks.n beli kat Jusco perda.. melepak kat sana dok blajaq dr tokey dia terus yg mmg minat ngan benda nie.. collection sambil bukak kedai sharing exp dia. slalu kami dok jumpa dia men kat padang..kali ni tiap2 malam depa dok men kat depan rumah.. huhuhu

Zura @ hahah... bukan jauh mana pon zura.. dekat ja pon tp sampai ke petag.. huhuh x hengat jalan2 ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...