Sunday, April 12, 2009

~ Batu Feringgi plak!!

Online ri nie bnayk btui idea nak tulih2 menatang nie semua. cam syokk je dok karang2 eiks.. Kalau dl slalu aku dok belek2 friendster but since aku sign in buat blog nie.. macam mencurah2 idea aku tau kat sini. At least ada kan bakat2 menulis. hehehe jgn jeles. But aku mmg suka mengarang actually even sometimes hanya aku yg paham ngan karangan poyo cam nie. Aku tak kisah sape yg baca blog nie just aku nak share+carik pengalaman baru bout all perjalanan seharian sorang manusia. heheh makluh Allah ni panjang akal so banyak benda nak kongsi2 citer.Kalu dl time SPM aku mmg tak suka mengarang coa time tue kena wat ayat yang SKEMA. bukan cam karangan aku merapu yg korang ngah baca nie.. K lah tittle pon Batu Feringgi, soaku nak share la ngan korang2 pasal aku g batu Feringgi ari tuh!! Macam best sangat2.Seseolah dok kat Miami Malaysia plaks!1 hehe jgn jeles tau...Tp dah lama benar aku tak sampai sini. Time tue blom kawen n blom kenal pon laki aku skarang nie.Just bawak ayem jalan2 g Toy Museum kami lajak ke BF carik Tempat nak LUNCH. Kempunan nengok gambaq2 antu banyak sangat kat situh terus perut lapaq+tekak kering!! Yelah puas aku pujuk anak aku kan dok akutttt.. akuttttt mau tak tension.. sepanjang perjalanan dalam tue jenuh aku ngan laki aku rotate dukung si en Qayyim Haris tue!! Macam nak patah pinggang aku di buatnya even dia dah kurus skit skarang nie.Pecah peluh aku tahap gaban.. last2 g melantak kat BF depan Hotel apa ntah.. hahah aku ingat lagi nama area tuh, "Miamy bay" heheh ntah betul ntah tidak. belasah jelah janji bunyi sama kan! Bukan ada org marking scheme pon.So berbalik ngan kisah aku tadi la kan, alkisahnya nak g makan2 je tepi pantai tuh. Punya la tergoda ngan keindahan panorama pantai yg mmg dah lama aku tak perasan upenye ada kat sini.. lepas je bedal nasi goreng ayam+nescafe o ais aku ajak la lil son aku g ronda2 tepi pantai. dia jom aje!pantang diajak anak aku nie. laju je dia berlari2 manja. Tp aku rasa kalu korang tgk dia lari sure gelak terbahakl2 punya la.Lari2 manja a.k.a slow motion nya jogg. heheh anak sapa kan?? anak aku jugak!!~~ tengah syok2 men ayaq tepi baru perasan anak aku ngan kial2 bukak suaq.aku dah agak sure nak mandi nie.Situasi aku : mama qayyim : what r u doing?? hehe speking skit ahhh... si anak : nak awerrr.. mama pssss - translation=(nak shower, mama plsss) mama qayyim : humm ask papa first.. maka si anak pon berlari2 anak ke arah papa yg tengah syok isap rokok bawah pokok... si anak : papa...nak awerrr... (papa nak showerr) papa qayyim : tanya mama dulu.. ayaq ni kotoq la cam mana nak shower.. mama qayyim : looked at him..already take off his jeans.. u better leave him shower!! (nada marah tue...hehehe marah tanda sayang kan!!) si anak : ngah kial2 bukak baju plak.. ma..elp me.. So aku as mama dengan senang hati bglah anak aku mandi kat pantai nie. Lagipon dr pandangan mata kasar ku ini pantai BF nie mmg cantik tau.. Bukan cam dl lagik. Kalu dl nak jalan pon geli ayaq kotoq. Tp aku tgk ada tandas dekat sini so after mandi laut bley la sambung mandi ayaq paip plak kan!! Bukan slalu anak aku dapat mandi sini. Slalu g mandi kat Pantai Bersih .. situ lagi kotoq!! tue yg laki aku tak brapa berkenan takut2 ayaq kotoq cam sana jugak. Tp aku gerenti sini lagi berganda BERSIH dari sana!..ala dia lepak je bawah pokok. Aku gak yg layan anak mandi sampai basah jugak la jeans aku separuh lutut. but thanks god ada spare baju lam bonet! almaklumlah perjalanan jauh dari umah kan so kenalah bawak bekalan lebih skit daripada biasa!!!... So aku cadangakan kat korang2 kalu nak g bercti ngan family or sedara papat jauh datang tak payah la g Pantai Bersih yg hanya indah dari nama tue. Rajin2lah memandu sampai ke BF sure puas hati ngan keindahan pandai..

3 comments:

Gieyana said...

adegan '''' tue...ehehehe...knp mak dier x mandi sekali..

Naimah SiDiK said...

hehe 0mmg 0ada 0plan 0nak 0mandi 0tp 0di0 sebabkan 0kekurangan 0baju 0utk di pakai mandi, 0so 0terpaksalah 0korbankan 0niatku 0utk 0mandi 0sama12 0nagn 0putera....

~~zuraiwan~~ said...

uitt...g bt ferenggi lg....best tu....uitt...hg nk join x gathering kitaorg sbtu ni kt bt ferenggi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...