Thursday, September 30, 2010

x dak tajuk ..

Salam all .......... menjenguk kejap blog aku nie. Tak dak menda sgt nak story mory pun just sesaja memanaskan pc aku yg dah lama x berbuka di rumah nie. Dok asyik guna Mr lappy je, kang ada plak yg merajuk tetiba... hahha cam mana? so ada sbb la jgak kan aku melepak lam bilik mainan si Qayyim nie. Dah hampir 5 bulan aku x guna n lepak lam bilik nie.. Bukan masalah winduuu .. tp skali skala aku nak kena beralih angin gak kan?? hehehhe ... since ngandung ni mood slalu x betul. Angin puting beliung x jgaks coz aku cuba elakkan tkut jg effect kat bby.. But mood pemalas n cepat letih plak mengundang!!.. dari awal sampai today!!....... pergggg kalau boleh aku mmg nak apply cuti tanpa gaji dari awal ngandung.. Tp atas nasihat pakar, aku kena kuatkan semangat!!... jgn biar setan byk sgt lam badan nie.... dok hasut 2 standard aaaaaa... boooooooooooooooooooooooo layan je ahhhhh... semayang jgn tinggal.. keep on baca Quran!!.. alhamdulillah mujarab sudaaaa...........
Moga2 bby kat dalam nie dapat merasai semua 2.N si abang plak alhamdulillah sgt2 x byk peel. Even la nie dia kuat sgt2 merajuk. ada ja benda x dapat sure merajuk.. huhuhu tukang pujuk?? Mr Papa laa... sowey la bro.. gua x layan pujuk2 nie.. hehehhe :P

Tp sometimes nak kena pujuk gak kan.. Cian dia. Anak teruna kesayangan Mr Papa nie. x maw bg dia rasa tersisih coz nak dapat adik nx year. But aku rasa lucky sgt2 coz Mr Papa byk ajar dia berdikari semampu boleh.. sesetengah benda dia dah boleh wat sendiri cuma sometimes nak kena monitor gak la.. byk terbabas!! Bab merap2 .. langsung x .. untung plak. But he's really xcited bout baby.. every single nite dia letak telinga kat pewut boyot aku nie.. "mama ... nak listen bby".. coz sometimes aku x sempat nak tunjuk bby tendang.. as mummy aku dapat la rasa bby kicking.. hope 1 day aku dapat tunjuk perut time bby kicking!!... pity him nak sgt tgk bby kicking.. sampaikan kecoh kat nursery dok bgtaw cikgu2 kat sana dia ada baby..

Kisah anak2 zaman la nie kan.. aku plak naik segan.. 2 kisah anak n kisah mr papa plak?? xcited bab lain. dok kalut ajak aku p scan 4D.. iskkkk sabo leeee.. aku saja tunggu sampai 7-8 bulan baru nak p scan.. kisah2 lelaki xcited dalam rumah aku ni kadang2 memeningkan n seronok ada la jgaks.. bakal nak timang bby kan.. but 1 things aku now cam dilemma skit.. laki aku mintak aku berpantang kat penang which is own house coz dia sdiri nak tulun jagakan.. tp boleh ka?? hummm .. manyak ooo menda aku pk coz dia kerja shift.so time dia kerja malam aku rasa leh handle lg si mr Qayyim a.k.a abang sulung. Kalau dia kerja day shift, aku cam mana?? meligan 2 anak .. sorang 4 tahun n sorang lg bby lam pantang.. so dia nak mak aku stay penang time aku lam pantang.. huhu aku risaukan tukang urut.. tp kalau nak anto aku g spa Nona Rogue kat BM .. hahha lg bagus.. u prepare da money je la kan... hehehhe k takkk?? auwww ... sanggup ke dia nak habiskan dwet dia anto aku kat situ... hummm ... ntah leee????

Aku sampai x lena tido malam gara2 dok pk hal nie..dulu dia x sempat nak jg Qayyim sgt coz aku berpantang kat kampung kan. n then that time gaks dia br tech poyo poyo..... heheheh pekerja baru kan.... so la ni dah senior brani byak aaaaaaarr...hahahhah gangster kan laki aku!!..... kisah dia n majikan.. aku x campur!!! .......

malas nak nak hupdate picca la ne.. ikutkan pun x byk latest pic.. tp malas nooo aku nak uplod.. nanti la ada mood br aku huplod.. dah la kot malam nie... nak p layan anak teruna plaks.. cian dia seharian di ofc, so malam time aku ngan dia plaks.. layan jeeeeee....

2 comments:

wana said...

wahhh..syo dengar crite t'baru naim ni hehehe..sihat ka?wa alhamdulillah..cuma mood during preggy ni mmg mcm angin puting beliung..bab merajuk ngan hubby x t'kira byknya dah hehehee..

ttg pantang tu naim decide la mana yg t'baik,jgn pikir byk sgt t jatuh sakit plak..yg penting masa pantang badan kena sentiasa dlm keadaan sihat,sebolehnya kena ada sorang tlg handle qayyim coz dia pun skang tgh melasakkn..naim bole concentrate kt bb & diri sendiri..

wa dulu pantang kt umah mak,masa tu hadi 4thn dia dah gi skul so pagi tu dia x ada,t'ari ke ptg je baru ada,mlm baba dia jaga..lgpun dia x berapa lasak sgt orgnya,byk masanya main sendiri & tengok tv hehheeee..kdg2 je baru main ngan adik..kira alhamdulillah x berapa kacau kita la..

actually wa pun dlm dilema ni sbnrnya sbb rasa hati nk pantang umah sendiri tp nk handle 2 org sorang2 pas suami keje takut plak..sia abg tu x pe la,alya tu sgt2 x diamnya..

apa2 pun kita b'doa la ye moga2 ada petunjuk yg t'baik buat kita..ameen..

Naimah SiDiK said...

huhu.. tq so much wa 4 ur concern. naim pun pening dok pk2 coz hubby cam xcited plak nak jg tis time.

Kebetulan mak naim pun dah tua. bukan lg muda cuma depa x sakit2 la.. but sebelum nie mmg dia jg jg naim time Qayyim dulu. Yg merisaukan coz ayem ni active n lasak skit. so x brapa nak harap la kalau naim je ngan dia.Plan pun cam 2 gaks.. siang dia g school n malam papa dia amik la time balik school kan.. but based on plan btul2, 2 weeks di rumah mak n after that baru balik pantang kat rumah sdiri kot..

at least luka dah sembuh skit kna. n kita pun rasa dah kuat so bley la handle 2 org skali gus.

Bagus la kalau abg Hadi jenis pandai main sdiri n x lsak sgt.But si Qayyim nie mmg jenis main sdiri but active n lasak. Dia jenis x layan tv. kalau layan pun jenis yg lasak2 mcm move perang ke. stakat kartun ni sory laa.. boo layan wa.. hahaha

itulah kan hubby pun dok mention tgk lah cam mana situasi nanti.. la ni x payah penig2 kepala sgt.

Itulah kan moga2 di beri petunjuk yg baik. wa cam mana? dah rasa bb kicking?? best kan?? huh cam x cited plaks.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...