Sunday, January 2, 2011

- From Tepeng -

Salam to all ..

Tonite terpaksa bersiaran dari tepeng @ my BRO hse coz SIL masuk ICU @ Taiping Spital since 29 Dec 10.. Dah few days SIL kat spital but keadaan x brapa memberasangkan..

So stakat nie haku n all the sister.. terpaksa ulang alik tgk dia coz nak stay lelama @ my bro hse mmg sah2 x bley la kan.. masing2 kerja n kakak2 haku plak sibuk ngan persiapan anak2 nak start skol.. Mana yg nak masuk darjah 1 n masuk new tkt 1..

So kebetulan haku ja yg blom ada anak blum masuk skol .. melapangkan hati stay lama skit kat sini... Cian nengok anak buat n my bro ulang alik spital sehari 2-3x.. sedagkan wad ICU bukan leh masuk lelama kan.. dah la limit 2 org ja skali masuk.. itupun dok tgk dari glasses kat luar ja coz Dr suspect my SIL kena jangkitan kuman dalam badan.. n detection plak lambat so ... last terus masuk ICU..

To be honest .. td sempat haku borak ngan nurse berbaju biru yg baru lepas keluar wat check-up, she keep on mention  .. "bacalah Al-Quran sekerap mungkin kot2 she can response" ... OMG ingatkan SIL dah buka mata..tp rupanya terpaksa di beri suntikan anti-biotik again n again utk pulihkan dalaman.. But sdiri paham la kan kalau dah masuk ICU.. Haku sdiri tgk pun melelh air mata inikan plak abg n anak2 dia yg dok ulang tgk hari2 since last few days ..

But..kami kena kuatkan semangat.. keep on praying b bg kata2 semangat kat SIl moga cepat sembuh..
n bakal nak terima menantu sulung pompuan I'Allah by tis year ...

Nangis ttp nangis but .. yg penting skali doa kan.. i'Allah jika di-Izinkan SIL cepat sembuh seperti sediakala.

2 comments:

zura@iwan said...

slm beb...

moga korang sklrga tabah yer....aku dpt rasai cm mn korang rasa...sbb perkara cm ni penah berlaku pada aku beb....masa arwah MIL ritu...sgt2 sedey beb...tmbh2 doktor ckp bbyk2 sedekah yassin kt arwah...masa tu la rasa down sgt...huhu....

wahida said...

salam sis, semoga dipermudahkan segalanya...err, salam kenal, saya dah follow, kalau sudi follow me back k!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...