Friday, June 19, 2009

I'm Back...........

God Bless me coz sempat jua aku luangkan masa update blog nie. Dah lama sangat aku tak update. Cam rindu pon ada.. heheheh tis is where my world!! Blog ni mcm kepentingan utk aku luangkan masalah. Any kind pf story aku leh create kat sini. Aku mcm benci nak luahkan pd sapa2 yang ku kenali KECUALI hubby sdiri. Sometimes aku mmg tak pandai sangat share ngan hubby but aku lebih senang bercerita bila dia bertanya. Bukan apa sometimes he can be GOOD LISTENER but sometimes hummm seseolah aku dok pidato depan dato2, tan sri and kerabat2 raja. Paham2 sdiri la eiks.
But he’s always be my side. Always …. Actually aku tak tau cam mana nak story from the beginning. Seem masuk je sem May 2009 aku di OUM, banyak sangat2 benda terjadi di luar jangkaan aku. Macam benci+tension+meluat. But responsibilities always make me down. Feel very sad coz aku still keje ngan OUM. Macam penat otak aku. Apa2 jadi seseolah mcm peluru Israel sedang membedal palestin. Hehehhe berfalsafah plak.. Masuk je bulan nie aku rasa macam beban sangat2 dengan kerja yang seseolah x menang tangan nak settle. Mana lagi ngan std baru nak kena follow up case. Iskkk aku menahan sabar yang teramat2 sangat. Dengan kisah di ofis yg seseolah cemburu dengan keadaan kami yang hanya menahan sabar. But this is human beings. Work is work and life must go on. Aku penat dengan keindahan suasana yang x seberapa ini. But inilah yang dikatakan ujian dr Yang Maha Esa. Hanya dia yg maha mengetahui segalanya. Moga ditunjukkan keberkatan di-Atas Segalanya. Pergg berdrama plak. Kalah Rashid Sibir plak!! Akan tetapi aku cuba tangani segalanya dengan tabah coz benda ini semua diluar jangkaan aku. Seingat2 la pengalaman aku bekerja dengan others private sector x penah all tis things happened. Sedangkan dl hari2 aku pegang cash & chq salesrep every single day even sat but everythings elok je sampai ke tangan finance unit. But not ntah la, aku tak tau sapa salah?? Aku or mmg ada manusia bertopengkan toyol?? Aku tak mau tuduh or salahkan sapa2 coz all of tis is biggest mistake from our own side. All this things won’t repeat if ada pencegahan from beginning. Toyol?? Wallah’Hu’alam bissawadd.. aku keja dengan niat lillahiTa’aa…

3 comments:

Gieyana said...

salam..welcome back..
harap tabah yer hadapi suma nie...biasa ler..sebahagian dr hidup kita tue..:D

shidaradzak said...

hai...lama tak muncul...pasni jgn ilang lagi erk..
anyway moga awk tabah dgn aper yang berlaku..sume tu dugaan...

wana said...

tu la lama x hapdet ye..rupanya2 sedang tension+geram+boring ye..itulah resam kehidupan,yg penting kena byk b'sabar krn Allah lebih tahu apa yg t'baik utk hambaNya..tambahan kita dah jd isteri & ibu pd anak2 kan lg la menguji kesabaran..kdg2 aku pun x tahan ngee~~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...