Sunday, March 25, 2012

- De'Amor -

Masih lagi bersiaran dari tesco E-gate.. Punya la x dak menda buat sampai kan sempat update blog. Ahakz.. usya sana usya sini, sampai lenguh tengkuk aku. Adoiiiiii really need a massage. But where shud i go for it? Mmmmm ...

Tetiba teringat hal semalam.. mmm bertugas kat tesco siang hari till 5pm only. Then terus shoot balik rumah amik Qisya kat rumah pengasuh. While abg Qayyim plak kat rumah SIL –Kulim.. cian abg asal weekends kalau aku and mr laki kerja cnfirm dia kena CAMPAK sana sni... huhu sedihhh siot!!! .......




Malam baru balik sampai coz mr laki kan kerja kat kulim, which after balik keja bout 715pm terus amik abg kat SIL.. Don’t know la apa anak2 pikir dalam kepala otak bout me as mom.. Mcm terabai plak lak budak-budak ney.. Hopefully one day anak2 akan memahami..aku sndiri tiap2 every time doakan dapat peluang yg lebih baik from hari ini.. Past is past so shud utk esok!!! ....  Dengan peel aku plak yg suka bebel2 + marah2 depa.. cian+ geramss plak aku tengok situasi Qayyim skarang..

  • 1.         Slau kena marah ngan aku sedangkan adik Qisya yg sepahkan menan... huhuh tp x kan nak suh si kecik 2 plak susun.. so sesambil bebel tangan dok kemaskan semula menan kat lantai...
  • 2.        Susah nooo nak share menan ngan adik sdiri... confirm adik akna dapat menan hat rosak sana sini which is w/o tayar or power rangers w/o head.. hohoohoho
  • 3.        Pantang kalau adik Qisya ajuk nangis.. ahakzzzz cumilsss siot!!.. hehehe
  • 4.       Memanjang nanak color jaaa... asal suh tulis mula la wat peel penat la or sakit sana sini.. banyak alasan yg x masuk dek akal.
  • 5.       Aku pantang kalau makan merata2 especially depan tv.. tp kadang2 terpaksa ikut coz nak pujuk dia makan!!.. huhuuhuh
  • 6.       Suka tunjuk peel – confirm baran ikut perangai aku!!....

 Banyak sangat nak list put pun.. huhuhu sampaikan aku x tertulis ni. Ikutkan since dia masuk tadika Jan baru2 nie..dah pandai knal huruf n membaca. Alhamdulillah puas hati dengan progress dia kat skol.. Cuma tadika ni mmg tekankan soal2 agama cam sembahyang. Alhamdulillah doa and cara2 solat pun dia dah taw.. Even amik wu’dhu pun dah pandai Cuma kadang2 langkaw jgak la. Budak baru blajaq, kena kasik chance kan.. dan agak padat dengan schedule utk examwise.. huhuhu yg ni buat aku x senang duduk. But last time exam alhamdulillah dia dapat no 2 so lompat kelas 1st.. Lagi aku risaw dok dikalangan yg bijak2 semuanya yg  dari 4 tahun kat tadika 2.. Qayyim baru 4 mths kat situ tp alhamdulillah dah banyak sangat perubahan. Inilah anak-anak zaman canggih. Sedangkan angry bird game aku masih terkial2 nak main tapi budak2 la ney cepat ja... aku br level 12, anak aku dah nak habis.. adoiii siap pesan suh aku donload angry bird rio plak.. adoiiiiiiiiii mana maw criks itew Ria la... uhuhuhuuhu itu.. ahakz. Berbaloi kah jika dibelikan itew apad for him ? .. apad okay n bukan Ipad.

p/s : nak kena merajinkan diri join mana2 contest utk dapatkan free ipad2 cam kak Suzie.. Untung n rezeki dia bebaloi2 coz dah menang 3 ipad2 free by cntest.. untung kan. Itulah rezeki namanya. Just keluarkan few ringgits bli certain product dapat lah present yg beribu2 ringgit!!.. pergssssssss  mood oh mood..

3 comments:

salwana nordin @ che'wa said...

lama tak dengar crite nak dan anak2..penat nampaknya ye..

sabar byk2 ye nad..kemudian hari i'Allah Allah bg kesenangan..mana tau ye..

Naimah SiDiK said...

itulah.. penat sesangat dah ney.. nx week plak kat tesco lagik.. adoiiiiiiii

Uncle Lee said...

Hello Naimah Sidik, you have very good looking kids.
Enjoyed looking at the pics here.
Love the pic baby holding the sunglasses, very cute pic.
You have a nice day, and keep a song in your heart.
Lee.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...